NRK Meny
Normal

Supporterne tviler på Hansen

Rosenborg-supporterne ber klubben tenke seg godt om før de ansetter ny trener etter Jan Jönsson.

Per Joar Hansen,

Rosenborg-supporterne ber klubben lete etter ny trener i Europa, og tviler på om Per Joar Hansen er den rette treneren.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Kenneth T. Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes tror supporterne var enige i beslutningen om å sparke Jan Jönsson.

Foto: Hilde Grande / NRK
Ivar Koteng

Styreleder Ivar Koteng vil tilbake til Rosenborg-røttene når de skal ansette en ny trener.

Foto: Frank Almås / NRK

Sist fredag fikk Jan Jönsson sparken som RBK-trener etter to sesonger på Lerkendal. To sesonger som ga to tredjeplasser i serien, og deltakelse i Europaligaen.

Hvem mener du bør bli RBKs nye trener? Skriv din kommentar nederst i saken!

Enig med klubben

– Jeg er enig i beslutningen om å si opp avtalen med Jan Jönsson, og det tror jeg de fleste supporterne er, sier talsmann for supporterklubben Kjernen, Kenneth Kjelsnes til NRK.

Supporterne mener det særlig manglet mye i det offensive spillet under Jönssons ledelse.

– Jeg mener det manglet en klar offensiv struktur, og det var heller ingen tegn til bedring den siste tida. Derfor var det riktig å se seg om etter en ny trener, mener Kjelsnes.

Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg ønsker en trener som kan finne tilbake til røttene i RBK. En spillestil med mye offensiv fotball.

– Det er vi også enig i. Den "totalfotballen" klubben ble så kjent for under ledelse av Nils Arne Eggen. En videreutvikling av den er det vi ønsker oss. Men nå må ikke klubben forhaste seg i valget av ny trener. RBK-ledelsen må heve blikket og se seg rundt i Europa, sier Kjelsnes.

Tviler på Hansen

Klubben jobber nå ut fra ei liste med ti aktuelle trenerkandidater. En av de mest aktuelle skal være Per Joar Hansen. Han trente RBK i 2005 uten særlig suksess.

– I ettertid har han hatt mer suksess i Aalesund og ikke minst som trener for U21-landslaget. Men jeg er litt bekymret for det valget likevel. Han kommer riktignok fra en tradisjon vi liker, men det blir litt resirkulering. Jeg er usikker på om Hansen har den nødvendige tryggheten og bakgrunnen for å takle det presset han vil bli utsatt for som Rosenborg-trener, fortsetter Kenneth Kjelsnes.

RBK-styret vil ha en ny trener på plass før jul. Det vil si om to uker.

– Jeg synes de har det litt for travelt. Hva med å se i andre land? Det finnes mange trenere der ute som sikkert kunne gjort en god jobb i Rosenborg. Som kunne videreført den fotballen Nils Arne gjorde så kjent på Lerkendal, sier talsmannen for Kjernen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.