Hopp til innhold

Supportere krever ny trener

Mange Rosenborg-supportere krever ny trener etter klubbens femte strake nederlag. I går kveld ble det tap 1-0 for Fredrikstad på Lerkendal.

Rosenborg-supportere

Mange Rosenborg-supportere krever trener Jan Jönssons avgang etter fem strake tap for klubben.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

RBK trener Jan Jönsson

Jan Jönsson er langt nede etter tapet for Fredrikstad.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB SCANPIX

Nå raser supporterne. Laget er utslått av Europaligaen, forsvant tidlig ut av fotball-cupen, og ligger på tredjeplass i serien mens erkerival Molde sikret seg seriegullet i går kveld.

"DU ødelegger klubben vår Jan Jønsson.", skriver en av supporterne på klubbens hjemmeside.

Langt nede

Jan Jönsson er også selv langt nede etter den svake avslutningen på sesongen.

– Det er tungt og konstantere at vi nå har fem strake tap, og da hjelper det ikke at det har vært jevne kamper og at sjansestatistikken sikkert var positiv i dag. Det blir bare tungt alt sammen, sier Jan Jönsson til rbk.no .

Torsdag forsvant RBK ut av Eurpaligaen da det ble tap 3-1 for Metalist Kharkiv i Ukraina. 27. juni ble klubben slått ut av Molde i 4. runde i cupen (4-3), og bedre ble det ikke at nettopp Molde vant seriegull for andre år på rad. Samtidig som Fredrikstad vant 1-0 på Lerkendal.

– Ja, og det gjør det ekstra surt at vi ikke får det til. Vi var litt bedre i andreomgangen, men mangler energi og effektivitet igjen, fortsetter Jönsson.

"Vel hjem til Sverige"

På hjemmsiden til Rosenborg går debatten høyt om trener Jönssons framtid i klubben. Her er noen av debattinnleggene etter nederlaget for FFK.

"Om styret og stell i mitt kjære Rosenborg leser dette, så lytt til supporterne! Ikke mange som vil ha Jan Jönsson med videre, om noen. Knappe 12000 på tribunen, og fortsetter dette, så blir det 150 på en god dag! Makan! 3 tap, eller 5 på rad!!! Dette holder jo ikke 2. Divisjons nivå! Ståle får juniorene til å banke storlag som Liverpool,,men vi.. Klarer ikke slå Fredrikstad, som tapte 5-1 for Sandnes Ulf! Om det ikke NÅ ringer en varselklokke, så gjør det det aldri!"

"Forklar hvordan du klarte å unngå å sette inn to heltente ungdommer i kveld.
Forklar hvordan du klarer å få gutta til å spille BASKET i hele kampen (Nesten alt av "pasninger" gikk jo rtett i været hele tiden)
Forklar hvordan du kan være så skamløs at du blir stående i denne jobben."

"Takk for innsatsen Janne.
Rosenborg kjøper gull, og du forvandler det til gråstein.
Vel hjem til Sverige"

Erik Hoftun

Erik Hoftun er svært skuffet over avsluttningen på sesongen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix
Ikke trenerskifte

Men Rosenborg har så langt ingen planer om å skifte trener. Jan Jönsson har trent klubben i to sesonger, men ingen i den sportslige ledelsen har til nå sådd tvil om svenskens framtid på Lerkendal.

Sportslig leder Erik Hoftun mener problemene er sammensatt.

– Det er sammensatte årsaker til den nedadgående kurven nå når sesongen skal avsluttes. Vi har ikke prestert godt nok. Det er skuffende når vi skal være med og kjempe på flere arenaer, sier Hoftun til NRK.

– Ikke godt nok

Men det er ikke godt nok for mange RBK-supportere:

Kenneth T. Kjelsnes

RBK-supporter Kenneth Kjelsnes håper ledelsen i klubben nå vurderer trenerens posisjon i Rosenborg.

Foto: Hilde Grande / NRK

"Dra hjem Janne. Dette klarer du ikke. Forferdelig dårlig resultater som RBK. Vaklende og naiv, er jo ikke rart at spillerne viser han ryggen. Det er jo det de gjør idag. Nå må ledelsen ta affære før han ødelegger klubben helt."

"Nå du slutte å klage på "lite energi" og trøtte ben, spillerne har ingen plan å følge! Jeg har lenge forsvart Jønsson og det at han må få tid men når det ikke er noe tegn til en angrepsplan på to år så begynner jeg å tvile. Spillerne viste null respekt for publikum i dag, det er vi som betaler lønna!"

– Jeg skjønner at supporterne er misfornøyd. Kampen mot Fredrikstad var både dårlig og kjedelig. Nå er det tre kamper igjen av sesongen, og jeg håper RBK-ledelsen også vurderer trener Jan Jönssons framtid når sesongen er over, sier talsmann Kenneth Kjelsnes for RBK-supporterne, Kjernen.