NRK Meny
Normal

Supercupfinalen med stort stjernefravær

Hva har Gareth Bale, Pepe, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Toni Kroos, Isco og Keylor Navas til felles?

Spain Soccer La Liga Raphael Varane, Gareth Bale, Toni Kroos, Cristiano Ronaldo, Pepe, Francisco Alarcon "Isco", Karim Benzema

Samtlige av spillerne på dette bildet (med unntak av Raphaël Varane t.v.) er usikre før supercupfinalen på Lerkendal. Det kan være en stor fordel for motstander Sevilla.

Foto: Daniel Tejedor / Ap

... De kan alle misse supercupfinalen på Lerkendal.

Det melder en rekke internasjonale medier. Dermed kan stjernegalleriet som var ventet på forhånd, være betydelig svekket når kampen blåses i gang på Lerkendal stadion om en uke.

– Vil påvirke kampen

– Det vil påvirke kampen, men Real Madrid har en såpass bred stall at de kommer til å stille slagkraftig uansett, sier NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, om Real Madrids situasjon.

Den aller største stjernen, Cristiano Ronaldo, ble skadet under EM-finalen i juli og kommer ikke til å spille supercupfinalen i Trondheim.

Men Ronaldo er ikke alene med sitt fravær. Mange av hans lagkamerater ser ut til å gå glipp av supercupfinalen. Det vil si cirka halvparten av spillerne som pleier å starte Real Madrids kamper.

Disse kan gå glipp av finalen

Gareth Bale: Waliseren har fått en forlenget ferie etter EM og kommer ikke til å starte oppkjøringen med resten av lagkameratene før 6. august, skriver spanske AS. Et dårlig treningsgrunnlag kan bli avgjørende om trener Zinédine Zidane velger å bruke Bale eller ikke. Marca melder riktignok at Wales' store sønn satser på en solo-oppkjøring på ferie i Marbella og at han likevel kan være klar for finalen.

Karim Benzema: Franskmannen har ikke spilt et minutt for Real Madrid under oppkjøringen i USA, og skal ifølge engelske SPORT slite med en hofteskade. Flere medier melder at han er usannsynlig i startelleveren til den regjerende mesterligamesteren.

Toni Kroos: Den tyske midtbanespilleren er i en tilsvarende situasjon som Bale og stiller med et dårlig treningsgrunnlag før supercupfinalen. Han har heller ikke trent med Real Madrid-troppen i USA, og fikk en forlenget ferie, ifølge The Sun.

Pepe: Kommer til å starte oppkjøringen dagen etter finalen sammen med landsmann Ronaldo etter EM-triumfen.

Isco: 24-åringen har slitt med litt småskader under oppkjøringen, og er usikker i forkant av Lerkendal-oppgjøret, skrev Marca mandag.

Keylor Navas: Førstekeeperen kommer ikke til å være klar til finalen i Trondheim da han nylig gikk gjennom en hæl-operasjon, skriver The Sun. I stedet skal Kiko Casilla vokte buret til Real Madrid.

Ikke høyt prioritert kamp

tom nordlie

Tom Nordlie tror ikke fraværet av stjernespillere på Lerkendal kommer til å påvirke publikumsinteressen noe særlig. – Slike typer kamper tror jeg trekker publikum uansett, og jeg tror også de mest ivrige supporterne er klare over situasjonen så tidlig i sesongen, sier han til NRK.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I tillegg har stjerner som Luka Modric, Sergio Ramos og James Rodríguez kommet sent i gang med oppkjøringen, men vil sannsynligvis spille fra start.

Tom Nordlie forklarer at det ikke er uvanlig med småskavanker og dårlig form tidlig i sesongen.

– Samtidig så sier det noe om at denne finalen ikke er særlig høyt prioritert. Hadde det vært snakk om en mesterligafinale er jeg sikker på at Zidane hadde latt dem spille alle sammen, kanskje utenom Ronaldo.