Hopp til innhold

Sture tror på gull i stafetten

- Dersom Petter har kontakt med teten når han går ut så tror jeg det går veien, sier Sture Sivertsen.

Sture Sivertsen

Sture Sivertsen tok stafett-gull under OL i Nagano i 1998.

Foto: NRK

Den tidligere langrennsløperen har både bronse, sølv og gull fra forskjellige VM og OL. OL i Vancouver opplever han via tv-skjermen, men han føler med utøverne. Han vet av erfaring at de føler et stort press før stafetten . Uansett om de norske gutta ikke gjorde det så skarpt i starten, så mener han de anses som favoritter.

– Det er et ekstra press, men etter at jeg så Petter i godt gammelt slag i teamsprinten så tror jeg dette går veien, sier Sture Sivertsen.


- Petter må ha kontakt med teten.


Han mener nøkkelen ligger i at Northug har kontakt med teten når han går ut på siste etappe. I så fall mener han gullmedaljen er innen rekkevidde. Han er spent på om teamet klarer å holde følge med konkurrentene på de klassiske etappene.

– I spurtoppgjør er det ennå ingen som har slått'n Petter. Han er mye råere enn de andre når det gjelder å ta seg ut, sier Sivertsen.

OL-mester i Nagano
OL i Nagano i 1998

Sture Sivertsen til høyre på gull-pallen.

Sjøl var han med på å ta stafett-gull under OL i Nagano i 1998. Han er stolt av medaljen, og det å ha blitt olympisk mester.


– Men den medaljen var det ikke jeg som bidro mest til. Jeg gikk en dårlig etappe og var avhengig av at lagkameratene gjorde det desto bedre, sier han.

Setter bronsen høyest

Sture Sivertsens OL-medaljer

Av de tre OL-medaljene setter Sture Sivertsen bronsen høyest.

Foto: Frank Almås / NRK

Sture Sivertsen har OL-gull, OL-sølv og OL-bronse. Av de tre så er det bronsen han setter høyest. Den ble tatt i femmila på Lillehammer i 1994.

– Femmila var øvelsen som hang høyest for meg, så det å ta bronse på Lillehammer var stort, sier han.

Se video da Sture Sivertsen brakk staven under Lillehammer-OL.

Da Sture Sivertsen brakk staven under lillehammer-OL.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.