Normal

Studentene inntar Rock City

Det er fortsatt liv i Rock City i Namsos. Nå vil senteret gi alt for å innfri mandatet og bli et ressurssenter for pop og rock.

Studentene inntar Rock City

Musikkstudenter fra Levanger har vært på Gründercamp på Rock City denne uken.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Denne uken har musikkstudenter fra Levanger og multimediestudenter fra Steinkjer inntatt trønderrockmuseet i Namsos for å delta på Gründercamp.

– Det er et prosjekt til kreative studenter for å lære seg hvordan man starter bedrifter. Det er et konkret samarbeid med Rock City, og vi bruker hele senteret som en læringsarena, sier Håvard Sørli, studieansvarlig ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

– Lærer mye av å være her

Det øves og spilles over alt på Rock City denne uken. Studentene sørger for at senteret blir det som det en gang har tenkt til å bli - en arena for kunnskapsopplæring innen pop og rock.

Hege Mærvoll Stien, musikkstudent i Levanger.

Musikkstudent Hege Mærvoll Stien deltok på Gründercamp denne uken.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

DDE-bassist Eivind Berre.

DDE-bassist Eivind Berre jobber i Rock City i Namsos.

Foto: Tariq Alisubh / NRK
– Det er veldig artig å være her. Det har vært intenst, men det er mange trivelige folk og bra foredrag. Jeg tror vi lærer mye av å være her, sier Hege Mærvoll Stien, musikkstudent i Levanger.

Hun får støtte fra multimediestudent Lars Christer Mathisen.

– Her har man både ekspertise og store rom hvor man kan utfordre seg, sier han.

Jobber med å innfri mandatet

Trønderrockmuseet har den siste tiden fått mye kritikk for ikke å ha ivaretatt sitt nasjonale mandat.

Forrige uke beklaget Erik Stene, styreleder i Rock City, for det økonomiske uføret selskapet har kommet i.

Samtidig har Rock City fortsatt arbeidet med å innfri mandatet.

– Gründercamp var ikke planlagt i dag, for å si det sånn. Vi har jobbet med slike prosjekter i flere år. Å endelig få vise en slik bruk av bygget er helt i tråd med det vi skal gjøre, sier Eivind Berre ved Rock City.

Berre, som også er DDE-bassist, jobber ved Rock City og er hovedpersonen i dette arbeidet. Før Gründercampen denne uken utviklet han et undervisningsopplegg der studentene skal komme opp med underholdningsprosjekter som er lønnsomme.

– Vår rolle blir å vise hvordan det kan brukes i den virkelige verden, altså i yrkeslivet. Å si noe om den nye verdenen som møter studentene er også et av formålene våre, sier han.