Student tiltalt for drap og likskjending

Tiltalen etter studentdrapet i Trondheim er skjerpet og rettssaken utsatt. 25-åringen er nå tiltalt for drap og likskjending

Drapsåstedet

Den 29 år gamle Linn Sandtrøen ble drept på Kalvskinnet i Trondheim i januar.

Foto: Tor Aage Hansen

Den 25 år gamle studenten fra Fosen er tiltalt for å ha drept sin 29 år gamle nabo , musikkstudenten Linn Standtrøen, under særdeles skjerpende omstendigheter i Trondheim 6. januar i år.

Skjerpet tiltale

Det er det som har skjedd etter selve drapet som gjør at Riksadvokaten mener at drapet har skjedd under særdeles skjerpende omstendigheter.

Statsadvokaten hadde i utgangspunktet gått inn for tiltale for forsettelig drap, mens Riksadvokaten gikk inn for en skjerpet tiltale.

– Jeg mener det er full dekning for tiltalen, sier statsadvokat Per Morten Schjetne

Knivdrept og skjendet

Drapet på musikkstudenten skjedde i hennes leilighet i Sverres gate på Kalvskinnet i Trondheim sentrum. I følge tiltalen skal den 25 år gamle mannen først ha tatt kvelertak på kvinnen før han slo henne i hodet flere ganger med en flaske. Deretter skal han ha kuttet henne i halsen med kniv. Linn Sandtrøen døde av kvelning.

25- åringen er også tiltalt for likskjending. I følge tiltalen skal han ha klippet eller skåret av henne klærne og skjendet henne seksuelt.

Rettssak utsatt

Rettssaken skulle opprinnelig starte i Sør-Trøndelag tingrett mandag 10. mai, men Schjetne sier til nrk.no at de trenger mer tid på saken.

– Vi håper at saken kan komme opp i slutten av august. De tre dagene som opprinnelig var satt av til saken, er for lite. Det som har skjedd etter selve drapet gjør at det er tema som må belyses nærmere. Saken trenger mer tid til sakkyndige i retten, sier han til nrk.no.

Forsvarer Christian Wiik og statsadvokat Schjetne er enig i at saken må utsettes.

– Nå blir det satt av sju-åtte dager til saken, tror Wiig.

Tilsto drapet

25-åringen har ifølge sin forsvarer Christian Wiig tilstått å ha drept naboen sin.

– Min klient har erkjent de faktiske forhold. Det betyr at det er ikke noen andre mennesker som er årsak til at kvinnen døde, sier Christian Wiig.

Forsvareren har ikke forståelse for at tiltalen har blitt skjerpet. Til det mener han bevisene er for svake.

– Når det gjelder skjendingen av avdøde finnes det ikke holdepunkter for at det har skjedd. Min klient har ikke erkjent dette. Det er heller ikke tilstrekkelig DNA-bevis eller andre bevis for at det skal ha skjedd, sier Wiig.

25-åringen har selv forklart at han var ruset på både alkohol og narkotika da drapet skjedde. Prøver av tiltalte viser spor av metamfetamin.