Strøbil sklei av veien – sjåfør ble sittende i kjøretøyet i to timer

Bilen sklei 20-30 meter ned en bratt skråning, der den stanset i trær.

En lastebil havnet utenfor en skråning i Hovin i Gauldal

Redningspersonell på stedet ved Hovin i Melhus, der bilen sklei ut.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Politiet fikk melding om ulykken kl. 09.36 fredag morgen.

Sjåføren av en kombinert brøyte- og strøbil mistet kontrollen da kjøretøyet begynte å skli bakover på vei opp Brautaveien ved Hovin i Melhus i Trøndelag.

Kjøretøyet sklei av veien og ned en skråkning, der den stoppet mot noen trær. Sjåføren kunne ikke gå ut, fordi strø- og brøytebilen måtte sikres først. Derfor ble han sittende i førerhuset i rundt to timer.

Englevakt

Sjåføren ble sjekket av helsepersonell på stedet og kom fra hendelsen med mindre skader.

– Det skal ikke være mistanke om promillekjøring eller feil på kjøretøyet som kunne ført til hendelsen, sier operasjonsleder i politiet, Ole Petter Hollingen, til NRK.

Nå gjenstår det å få hentet brøytebilen opp fra skrenten. Bergingen kommer til å bli utfordrende på grunn av terrenget og arbeidet kan holde på utover dagen og kvelden. Det skal være mulig med forbikjøring på stedet.

Strø- og brøytebil av veien i Hovin

Kjøretøyet stoppet mot noen trær, men sjåføren kunne ikke gå ut. Strø- og brøytebilen måtte sikres først, og han ble derfor sittende i førerhuset i rundt to timer.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Blir med på brøyting igjen

Sjåføren var på jobb for Ramlo Sandtak, og daglig leder i firmaet, Per Håvard Ramlo, sier han er glad det gikk bra med sjåføren.

– Blikk kan man rette ut, så bilen er det ikke så farlig med. Det viktigste er at det gikk bra med sjåføren, sier Ramlo.

Etter en tur til bedriftshelsetjenesten fikk sjåføren beskjed om å ta helg, men skal selv ha sagt at han ønsker å bli med ut om det skulle bli brøyting i morgen.