Strikkejakke for tre

Torsdag ble ei bjørk på Presthusgård barnehage i Trondhem påkledd. Bjørka fikk ei fin strikkejakke. Det er kunstneren Barbro Tiller, som har laget strikkejakka.

Bjørk med strikkejakke
Foto: NRK

Den ene bjørka på Presthusgård barnehage på Ranheim i Trondheim har blitt gjort skikkelig stas på. Torsdag fikk den ei stor strikkejakke! Barna sang om sommer med både sol og regn, og nå skal treet være rusta til å tåle trøndersommeren uansett hva den har å by på. Den fikk nemlig på seg en stor strikkejakke i dag. Nesten fire meter høy og 2,7 meter rundt stammen.

 

Barna synger for treet

Et originalt kunstverk

Foto: NRK

- Jeg skjønte med en gang at det ikke går ann å sette seg ned og strikke det der. Derfor har jeg samlet inn jakker og gensere, vært på Fretex og gått i bruktbutikker. Så har jeg klipt de i strimler og sydd de sammen til en jakke. Det forteller kunstneren Barbro Tiller, som står bak strikkejakka.

- Jeg vil også at det skal se naturlig ut at treet har en jakke, sier hun.

 

Stoooor og mangefarget

Og derfor går det i bruntoner og mye grønt og rødt i strikkejakka. Og foran har den skikkelige knapper. Jakka skal få være på hver dag, og styrer ved Presthusgård barnehage, Renate Kvivesen, har jobben med å passe på at den ikke blir ødelagt.

- Vi må jo følge med den. Barna skal være med å ta vare på den, så får vi håpe at det får stå i fred for andre i nærmiljøet. Vi får ringe mor Barbro hvis det blir noen rifter, så får hun komme og reparere det, sier Kvivesen.

Barnehager, skoler og andre offentlige bygg skal få støtte til å kjøpe kunst. Og Renate er veldig glad for at de fikk genseren.

- Det jeg synes er så artig er at det gir så mye rom for fantasi for ungene. Det er jo veldig originalt. Vi er nok de eneste i landet som har den typen kunst, sier barnehagestyreren.

 

 

Lommer til å gjemme ting i
Foto: NRK

For barna var det nok det at jakka har lommer som de kan gjemme ting i, som gjorde den mest populær.