Streiken rammer flere

Fra mandag får kommunestreiken langt større konsekvenser også i Nord-Trøndelag.

Høknes barneskole i Namsos

Høknes barneskole i Namsos stenges mandag.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Så langt i Trøndelag er det i Trondheim streiken har rammet mest. Her er nær 5000 kommuneansatte i streik, og nesten alle skoler og barnehager er allerede stengt. I Sør-Trøndelag fylkeskommune er de fleste videregående skolene stengt, og i Nord-Trøndelag er også videregående skoler stengt fordi renholderne er i streik.

Steinkjer-skoler stenger

I Steinkjer blir også streiken langt mer merkbar. Følgende skoler er allerede stengt, eller blir stengt over helga: Beitstad, Egge barneskole, Steinkjer skole, Steinkjer ungdomsskole, Lø skole, Moen skole, Mære skole, Sem skole og Røysing skole. I tillegg er barnehager og SFO hardt rammet.

Også i Skaun, Røros, Bjugn og Stjørdal begynner streiken blant Fagforbundets medlemmer å bli ganske merkbar, og situasjonen innen skoler og barnehager vurderes daglig. For når assistenter, vaktmestre og renholdere streik,er er det begrenset hvor lenge skoler og barnehager kan holdes i gang.

Namsos-skole stenger

I Namsos forteller skolesjef Svein Arild Rye at de må stenge kommunens største barneskole, Høknes, fra mandag. – Renholdssituasjonen er så prekær at vi ikke lenger kan holde skolen åpen. Også voksenopplæringa stenges, mens SFO og barnehager drives på et minimumsnivå. Vi kan også bli nødt til å stenge flere skoler etter hvert, sier Rye til NRK.