Stefan Strandberg friskmelder seg selv

Går rett inn på laget mot Odd. Strandberg: – Jeg skal komme inn og ta tak.

Strandnerg

Stefan Strandberg har mistet Rosenborgs to første seriekamper, men er nå tilbake etter skade.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Rosenborgs Stefan Strandberg har måtte se Rosenborgs to første seriekamper fra tribunen. Når trønderne møter Odd på søndag er han derimot tilbake på laget.

–Tro det eller ei så er jeg skadefri. Det kjennes såpass greit ut at jeg klarer å spille, sier Strandberg.

Fra tilskuerplass har Strandberg sett Viking få med seg poeng fra Lerkendal i åpningsrunden og at Rosenborg var heldig som fikk med seg ett poeng i Ålesund sist helg. Nå er han klar til å gjøre en innsats i midtforsvaret, sammen med sin faste makker Tore Reginiussen.

– Jeg starter. Nå skal jeg komme inn å kjefte og smelle som jeg pleier og gjøre. Jeg skal gå inn å ta litt tak, sier Strandberg.

Rosenborg har slitt med skader i starten av sesongen, spesielt i midtforsvaret. Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun er fornøyd med at skadesituasjonen ser litt bedre ut i klubben.

– Vi har fortsatt spillere som ikke er 100 prosent. Men de blir bedre fra uke til uke, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun.

Kritisk til prestasjonene

Det er kun spilt to kamper av årets sesong, og det er kun fire poeng opp til Stabæk på tabelltopp. Likevel er Strandberg tydelig på at det som har skjedd i slutten av sesongoppkjøringen og i sesongstarten ikke er godt nok

– Frem til nå har ikke spillet vært noe særlig. Det ser alle som har greie på fotball. Vi får håpe at det blir mye bedre, veldig fort. Hvis ikke kan vi fort havne langt bak, sier Strandberg.

– Har spillet blitt bedre det siste halvannet året?

– Ingen kommentar, sier Strandberg

Før han fortsetter:

– Vi har tidvis vist at vi kan spille bra, men det har vært alt for sjeldent. Det var ikke bra nok i fjor, det var ikke bra nok i vinter og det har ikke vært godt nok i kampene hittil i år.

Få baklengs med Strandberg på banen

Med Strandberg i midtforsvaret slapp Rosenborg kun inn 19 mål på 23 kamper i fjorårets sesong. Også i 2012 var Rosenborg solide bakover når lyngdølen var på banen.

– Lagene jeg spiller på slipper inn lite mål. Sånn har det alltid vært. Da jeg spilte i Vålerenga var det også sånn, sier Strandberg.

Ikke aktuell på høyreback

Rosenborgs Christian Gamboa må regne med å være ute av spill i minst seks uker. Med Gamboas skade er det etter all sannsynlighet Jonas Svensson som må fylle tomrommet på høyreback for Rosenborg.

Selv om Strandberg tidligere har vikariert på høyreback med stort hell på U-21 landslaget, er det uaktuelt i Rosenborg.

– Jeg har spilt tre kamper på høyreback mot England sitt U-21 lag. Det gikk veldig bra og jeg ble kåret til banens beste i en av de. Likevel tror jeg at jeg skal holde meg i midtforsvaret. Det er der jeg fungere best, sier Strandberg.