Strand sørget for poengdeling

Veteranen Roar Strand sikret RBK ett poeng i Skien mot Odd Grenland

RBK mot Odd

Odd Grenland yppet seg og ville påføre Rosenborg årets første serietap, men serielederen reiste seg og sikret 1-1 i Skien.

Det var noe med måten Odd spilte på i første omgang som kunne tyde på at årets første tap var like om hjørnet for RBK.

Lite som stemte

Trønderne har ligget under før i år, men mot Odd stemte fint lite i første omgang.

- De første 30 minuttene er jeg ikke fornøyd med. Det var dårlig. Vi var heldige som bare lå under 0-1. Men det er en herlig moral i laget, sa RBK-trener Erik Hamren til TV 2.

Vertene hadde gjort hjemmeleksen og tvang Rosenborg til å spille på Odds premisser.

Reiste seg etter pausen

Etter hvilen ble det imidlertid en annen historie, der eldstemann på banen, Roar Strand, viste hvorfor fansen kaller ham supermann.

Chukwuma Bentley Akabueze hadde gitt vertene ledelsen etter en fantastisk enkeltmannsprestasjon i første omgang, men Strand ga ikke opp. Etter flere karakteristiske løp, smalt det fra 39-åringen.

Fortsatt ubeseiret

22-årige Per Ciljan Skjelbred la pasningen, og Strand satte ballen iskaldt i nettet til 1-1. Han kunne også ha ordnet flere mål. Han kunne uansett gå av banen med hodet høyt hevet etter 73 minutter.

Med det ene poenget økte Rosenborg til fire poengs ledelse ned til Molde.

Men enda viktigere: Trondheims-klubben er ubeseiret etter 19 seriekamper. For å kunne få til det, måtte laget kjempe knallhardt i Skien. For Odd, på tredjeplass ti poeng bak, viste krefter.

Skiens-laget gikk offensivt ut foran en fullsatt hjemmebane, og hadde ingen planer om å bøye av for den suverene serielederen.