NRK Meny
Normal

Støttekonsert for Gaza i Trondheim

Den palestinske artisten Rim Banna og Trondheimssolistene sang for Gaza.

Rim Banna

Rim Banna fra Palestina opptrådte foran Nidarosdomen.

Foto: Therese Høstad

Rundt fire hundre mennesker hadde møtt opp før å vise sin støtte til Gaza og høre på Rim Banna og Trondheimssolistene.

Banna er en av Palestinas mest kjente stemmer og hun har gitt ut flere plater på Kirkelig Kulturverksted. Gjennom «den arabiske våren» har hun opplevd at musikken hun har skapt de siste 10 årene er blitt en del av lydsporet til kampen for demokrati.

– Jeg vet at det er et stort engasjement, så jeg er ikke overrasket over at det kom så mange. Det var en aldeles nydelig konsert med masse folk, sier direktør for Olavsfestdagene Petter Myhr.

–Trenger den hjelpen de kan få

Banna har holdt konserter i mange land hvor artister har mobilisert massene, særlig i Tunis og Egypt. Billettinntektene fra konserten går i sin helhet til proteseverkstedet i Gaza.

–De trenger all hjelp de kan få og er avhengig av penger for å eksistere. Jeg synes dette er en flott måte å bidra på og jeg håper at inntektene hjelper litt, sier Myhr

–Vil gjerne bidra

Det var natt til fredag 18. juli at Israel startet bakkeinvasjon mot Gaza med 65 000 soldater. Operasjonen er betydelig større enn forrige bakkeinvasjon av Gazastripen i 2008/2009.

–Vi vil gjerne bidra til folk i Gaza som har en ekstremt vanskelig situasjon. Det har vi alle sett i løpet av de siste ukene. De har gjennomgått noen ufattelige lidelser. Et slikt arrangement oppleves som veldig meningsfullt, sier festivaldirektør Petter Myhr.

Rundt 1.400 palestinere er drept, mens 8.100 er såret, ifølge palestinsk helsepersonell. De fleste av ofrene er sivile.