Hopp til innhold
Programleder Kristin Agerlie følger valget i Trøndelag.

Stortingsvalg 2021 Trøndelag

Oppsummert

Her finner du det du trenger å vite fra Sør- og Nord-Trøndelag i Stortingsvalget 2021.

 • Ikke avklart i NT valgkrets

  Det er fortsatt ikke avklart hvem som med sikkerhet stikker av med utjevningsmandatet i Nord-Trøndelag valgkrets. Det står mellom Rødts Hanne Lise Fahsing og Venstres Andrè Skjelstad. Det er fintelling i Nordland som gir dominoeffekten for utjevningsmandatene over hele landet.

  Kjemper om utjevningsmandatet
 • Går for Ap/Sp-regjering

  Senterpartiets parlamentariske leder, Marit Arnstad, synes det er vanskelig å si om SV kan bli med i en ny regjering, og hun peker på den politiske avstanden mellom Sp og SV.

  – Det er svært vanskelig å si noe om. Vi skal gå inn i de samtalene vi har blitt invitert til av Jonas Gahr Støre, og vi skal se hva som kommer ut av de samtalene, men foreløpig er vårt foretrukne alternativ et alternativ med Sp og Ap, sier Arnstad på Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen.

  Marit Arnstad
  Foto: Camilla Helen Heiervang / NRK
 • Her er trøndelagsbenken:

  Dette er politikerne som skal representere Trøndelag på Stortinget de neste fire årene:

  Fra Sør-Trøndelag kommer Eva Kristin Hansen, Jorodd Asphjell og Kirsti Leirtrø inn for Arbeiderpartiet. Linda Hofstad Helleland og Mari Holm Lønseth er inne fra Høyre. Ola Borten Moe og Heidi Greni stiller fra Senterpartiet, Sivert Bjørnstad fra Frp, Lars Haltbrekken fra SV og Hege Bae Nyholt fra Rødt.

  Fra Nord-Trøndelag kommer Ingvild Kjerkol og Terje Sørvik inn for Arbeiderpartiet. Marit Arnstad og Per Olav Tyldum representerer Senterpartiet, og Hanne Lise Fahsing er inne for Rødt.

  Illustrasjon av stortingssalen
  Illustrasjon: Joakim Digernes-Nordström / NRK
 • Disse kom inn på Stortinget

  Dette er politikerne som skal representere Trøndelag på Stortinget de neste fire årene:

  Fra Sør-Trøndelag kommer Eva Kristin Hansen, Jorodd Asphjell og Kirsti Leirtrø inn for Arbeiderpartiet. Linda Hofstad Helleland og Mari Holm Lønseth er inne fra Høyre. Ola Borten Moe og Heidi Greni fra Senterpartiet, Sivert Bjørnstad fra Frp, Lars Haltbrekken fra SV og Hege Bae Nyholt fra Rødt.

  Fra Nord-Trøndelag kommer Ingvild Kjerkol og Terje Sørvik inn for Arbeiderpartiet. Marit Arnstad og Per Olav Tyldum fra Senterprtiet, og Hanne Lise Fahsing fra Rødt.