RANHEIM ARENA (NRK): Unggutten John Hou Sæter sørget for Ranheims første trepoenger siden 11. juli med to scoringer mot naborival Levanger.

Ranheim fotball

Ranheim slo rivalen Levanger 3–1.

Det var to lag i dårlig form som møttes på Ranheim Arena denne flotte søndagskvelden

Før kampen hadde Levanger fire strake tap, hadde spilt seg bort fra direkte opprykksplass, bort fra kvalikplass, og ned til sjuendeplass. For hjemmelaget Ranheim var situasjonen enda verre. Laget fra fjæra åpnet høstsesongen med 1–1 borte mot Bryne. De fem neste endte med tap og før kampen lå de på nedrykksplass.

Begge lag var derfor sultne på å snu den negative trenden.

Sjansefattig start

Bendik Bye kom til kampens første virkelig store sjanse etter 20 minutter. Spissen rundet Ranheim-keeper Barli, men fikk en litt for dårlig berøring og avslutningen fra skrått hold gikk via en Ranheim-spiller og til hjørnespark.

Kampens andre sjanse var det også laget for Nord-Trøndelag som sto for. Bendik Bye kom seg løs på LFKs høyreflanke. Innlegget spratt via en Ranheim-spiller og endte opp hos Andreas Pettersson. Skuddet fra svensken ble dessverre for svakt og Ranheim fikk klarert.

Levanger var nærmest scoring i den første omgangen og nok en gang var det Bendik Bye som var farlig frempå for gjestene. Bye fikk stå upresset på tjue meter. Dro til med venstrefoten. Også denne gangen var Ranheims sisteskanse Even Barli med på notene.

Scoret på første sjanse

Lagene gikk til pause med 0–0 etter sjansefattige første 45. Beholdningen var det Levanger som stod for. Spesielt Bendik Bye var frisk i den første omgangen.

Det skulle ta 54 minutter før Ranheim fikk sitt første skudd på mål. Sondre Gjertsen kom seg rundt på kanten. Innlegget ble bokset ut av LFK-keeper Rygg. I returrommet sto John Hou Sæter som enkelt kunne trille inn 1–0 til Ranheim. Det var lagets første sjanse i kampen.

– Det er egentlig et pissmål. Det er en klarering som jeg får i beina og får pirket inn, sier John Hou Sæter, som er på utlån fra RBK til Ranheim ut sesongen.

Men Ranheim var ikke lenge i paradis. Kun to minutter senere får Levanger hjørnespark. Det finner Bent Sørmo på første stolpe. Høyrebacken stusser inn utlikningen på Ranheim Arena, og dermed er lagene like langt.

Sæter med sitt andre

Ti minutter senere var det duket for Sæter nok en gang. 18-åringen starter angrepet på egen banehalvdel, fører oppover og gir ut til Gjertsen på venstrevingen. Gjertsen kom seg rundt på kanten og la 45 grader ut. Fra rundt elleve meter bredsidet Hou Sæter inn sitt andre for dagen.

Even Barli

Ranheim-keeper Even Barli jubler behersket etter at Ranheim har gått opp i 2–1 ledelse.

Selv om Levanger flyttet flere spillere opp i banen de siste minuttene evnet de ikke å skape de store sjansene. Dermed var det duket for store rom defensivt, og det utnyttet Ranheim med godt kontringsspill.

På overtid sprang Kim Ove Norum Riksvoll fra alt av Levangerforsvarere, rundet Levangerkeeper Rygg og spilte Ranheims toppscorer Robert Stene på blank kasse.

Dermed 3–1 til Ranheim.

– Det er en veldig viktig seier for oss, spesielt i denne perioden og mot Levanger. Det er det nærmeste vi kommer et lokaloppgjør i Trøndelag i førstedivisjon. Det er en helt utrolig følelse sier, Sæter.

Det ble også sluttresultat og laget fra fjæra kunne innkassere sin første trepoenger på to måneder.