Storsjøudyret fanget på film

En gruppe fotografer hevder de har lykkes med å fange det myteomspunne jämtlandske Storsjøudyret ved Østersund på video.

Er dette Storsjøudyret?

Dette hevder enkelte at er sjøormen i Storsjøen

Foto: SVT

Nå skal flere kameraer settes ut i Storsjøen ved for å øke tempoet i jakten på det svenske udyret.

For to uker siden påstod to amerikanske jegere at de hadde funnet levningene av en bigfoot i USA. Nå kommer nyheter om Sveriges eget monster som sies å leve i Storsjøen utenfor Østersund.

Et filmteam som siden i vår har satt opp kameraer i sjøen påstår nå at de har fått bilder av sjøormen i følge SVTs Jämtlandsnytt.

På filmsekvensen synes en uklar, lang og smal siluett i dypet.

- Det er tydelig at det vi ser inneholder varme og celler. Hvis ikke vil ikke kameraene vise rødt. Så det kan være en sjøorm eller en del av sjøudyret, sier en kvinne i teamet til Jämtlandsnytt.

VIDEO: Er dette Storsjøudyret?

Reportasje på NBC

Prosjektet med å finne udyret har vakt stor interesse. Blant annet skal det amerikanske tv-selskapet NBC gjøre en reportasje om jakten. Neste sommer vil man øke antallet spesialkameraer i innsjøen til 30.

Dette er ikke første gangen Storsjøudryet jages. Allerede i 1894 ble et aksjeselskap dannet for å få fanget dyret. Med på jakten, som ble finansiert av Kong Oscar 2, fantes blant annet hvalfangere.

I 1986 forbød Jämtland län ”å drepe, skade og fange levende dyr av arten Storsjøudyret” Det er også forbudt å ta eller skade Storsjøudyrets egg, hi eller rede.

Så om det nå skulle vise seg å være en ekte sjøorm som er filmet så er regelverket allerede på plass.

Storsjøen

Storsjøudyret har egen statue i Østersund.

Foto: SVT