Her kommer stormen mot Trøndelag

Lørdag ettermiddag var det meldt til dels full storm ved kysten av Trøndelag. Meteorologen ber folk unngå å dra på sjøen, samt å sikre båtene sine.

Storm på trøndelagskysten

Denne skjermdumpen fra Yr.no viser hvor den kraftige vinden er ved 15-tiden lørdag. På det meste er det ventet full storm på trøndelagskysten.

Foto: Skjermdump yr.no
Sigrun Hofstad
Journalist

Meteorologisk institutts værvarsel for lørdag viser at trønderne må være forberedt på heftige vindkast. Et kraftig lavtrykk utenfor kysten av Trøndelag kan nemlig gi opptil full storm på ettermiddagen.

– Folk bør ikke legge ut på sjøen i dag. Det er en viss fare for liv og helse når man kaster seg ut i stormen, sier meteorolog Karsten Eitrheim.

– Sjøen vil gå høy

Lørdag ettermiddag ventes sørvest liten og til dels full storm på Trøndelagskysten.

Uværet begynner i Sør-Trøndelag og forplanter seg videre til Nord-Trøndelag.

– De som har båter eller andre verdier ved kysten må sørge for å sikre disse, sier Eitrheim.

Han sier sjøen vil gå høy, og at folk også må være oppmerksomme på at den vil slå brått inn.

Vinden minker søndag

I værvarslet som ble sendt ut lørdag formiddag, og som gjelder til midnatt søndag, står det at vinden begynner som liten kuling, før den slår om til liten storm på kysten.

– Etterhvert blir det kortvarig full storm, før den sent i kveld minker til liten kuling.

På søndag formiddag ventes liten kuling som øker til sørvest stiv kuling på kysten, før det minker igjen til kvelden.

For Frøyabanken meldes sørvest sterk kuling 20, etterhvert kortvarig oppi full storm nær kysten og fra lørdag kveld vest liten kuling. Det blir regnbyger, dårlig sikt og utrygt for torden.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.