Her stoppet ferieturen for flere

Flere tusen biler ble kontrollert i en kjøretøykontroll på Sandmoen i formiddag. For flere ble det en brå slutt på ferieturen.

Flere tusen biler kontrollert.

Sverre Borstad

Inspektør Sverre Borstad var blant dem som gjennomførte storkontrollen i dag.

Foto: Morten Andersen / NRK

Statens vegvesen og Utrykingspolitiet kontrollerte alle som kjørte på E6 inn mot Trondheim sørfra i formiddag.

– Det plinger dessverre ganske ofte i maskinen vår som skanner alle kjøretøyene som passerer, sier inspektør Sverre Borstad i Statens vegvesen.

25 biler ble avregistrert på stedet for manglende betaling av veiavgift eller forsikring.

15 fikk kjøreforbud for blant annet for dårlig sikring av last.

10 fikk forelegg for manglende førerkort.

Én ble anmeldt for å kjøre med faske kjennemerker på bilen og fire ble anmeldt for for å ha for tung tilhenger i forhold til hva de hadde førerkort for.

I tillegg ble 5–6 motorsykler stoppet fordi de bråket for mye. Noen hadde uoriginale eksosanlegg som gir fra seg langt mer lyd enn hva som er lov.

– Den ene av disse forklarte at han måtte ha så høy lyd fra motorsykkelen fordi han var redd at omgivelsene ikke hørte han, sier Borstad lettere oppgitt.

Lang kø

Mye ferietrafikk i tillegg til den vanlige trafikken gjorde at det ble lange køer inn mot Trondheim som følge av kontrollen.

– Vi beklager at vi laga litt kø i morges. Men dette er den eneste måten å gjøre slike kontroller på. Noen kom nok litt for seint til jobb i dag, men vi håper de er overbærende med oss, sier Borstad.

Ting på stell

For flere av dem som på en eller annen måte fikk kjøreforbud i dag, ble det en trist stopp på ferieturen. Trafikkinspektøren oppfordrer folk til å sjekke at bil, papirer og førerkort er i orden før de legger ut på tur.

– Det er fryktelig dumt å være på ferie og miste bilen eller lappen på grunn av sånne ting, avslutter Borstad.

Storkontroll på Sandmoen

Storkontroll på Sandmoen i ferietrafikken.

Foto: Morten Andersen / NRK