Heiste flagget for ny kontrakt

Kværner Verdal har fått en kontrakt verdt nesten en milliard kroner med Aker BP. De skal levere dekk og stålunderstell til den ubemannede boreplattformen på Valhall Flanke Vest.

Kværner Verdal

Flagget gikk til topps for den nye kontrakten ved Kværner Verdal.

Foto: Johannes Børstad / NRK

– Arbeidet skal være ferdig i mai 2019, og kontrakten gir oss en trygghet i forhold til sysselsetting og fulle ordrebøker framover, sier konserndirektør Stein Magnus i Kværner til NRK.

Kværner Verdal er en hjørnesteinsbedift i Verdal, og har levert stålunderstell til oljeindustrien i flere tiår.

Allianseavtale

Kværner signerte i april 2017 en rammeavtale med Aker BP og senere en allianseavtale for konstruksjon og oppkopling av faste installasjoner, inkludert plattformdekk og stålunderstell, opplyser selskapet i ei pressemelding.

Arbeidet med den nye plattformen til Valhall Flanke Vest vil gjennomføres av alliansen, og Kværners leveranse inkluderer anskaffelser, fabrikasjon, sjøfesting og utlasting, samt sammenkobling og assistanse ved ferdigstillelse offshore.

Ståle Johansen Kværner Verdal

Ståle Johansen er leder i verkstedklubben ved Kværner Verdal.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– For oss ansatte er dette en viktig kontrakt. I løpet av sommeren leverer vi det vi har, så dette var en utrolig god beskjed å få før jul, sier leder Ståle Johansen ved verkstedklubben ved Kværner Verdal.

– Dette viser at vi er konkurransedyktige, og det er viktig når neste kontrakt skal tildeles. For markedet er blitt tøffere, så vi må levere godt arbeid, sier Johansen.

Byggeledelsen vil være basert ved Kværners verft i Verdal. Her vil også prefabrikasjon og sammenstilling starte fra mai 2018.

Kværner Verdal

Kværner Verdal er en hjørnesteinsbedrift i kommunen, og en av de største industriplassene i Trøndelag.

Foto: TARIQ ALISUBH / NRK LUFTFOTO

Høsten 2018

Stålunderstellet og plattformdekket skal være klart for levering og utskipning fra Kværners anlegg i mai 2019, og sammenkobling og ferdigstillelse på feltet er planlagt til august 2019.

I gjennomsnitt vil 450 personer arbeide på prosjektet ved Kværners verksted i Verdal. Aktiviteten vil være høyest høsten 2018, da omtrent 650 ansatte kommer til å jobbe på prosjektet.

– Dette er en viktig milepæl for alliansen og for utbyggingen av Valhall Flanke Vest. Samtidig er denne kontrakten er et viktig gjennombrudd i Kværners strategi om å bli ledende på leveranser av mindre, kostnadseffektive plattformer, opplyser Sturla Magnus.

Kværner Verdal

Konserndirektør Stein Magnus presenterte planene under en pressekonferanse i Verdal mandag formiddag.

Foto: Eivind Aabakken / NRK