NRK Meny
Normal

Storkontrakt kan ryke for FMV

Fosen Mekaniske Verksteder i Rissa kan gå glipp av flere milliard-kontrakter fordi verftet ikke har nok egenkapital.

Fosen Mek
Foto: Mari Lunden Nilsen / NRK

Nylig fikk Fosen Mekaniske Verksteder en kontrakt verdt 1,4 milliarder kroner, men medaljen har en bakside: blant annet kan en storkontrakt med en italiensk reder verdt 1 milliard kroner glippe.

Kan glippe

Kontrakten Fosen Mek. nå har dratt i havn med Volstad Maritime gir arbeid fram til sommeren 2008. Med oppdrag fra det italienske rederiet ville ordrebøkene vært fulle frem til 2010. Årsaken til at den trolig glipper er fordi det er vanskelig å få langsiktig lånefinansiering. Fosen Mek. har ikke nok egenkapital til to store lån.

- Vi har en italiensk reder som vi har jobbet med i lang tid. Nå har han sin langtidsfinansiering på plass, vi har ikke tort å gå videre på grunn av usikkerheten rundt dette med byggelånsfinansiering og nå kan vi gå glipp av kontrakten, sier verftsdirektør Anna Synnøve Bye til NRK Trøndelag.

Vil ha staten på banen

Styreleder Oddvar Sørtømme ved Fosen Mek. synes også det er trist at kontrakten kan glippe, nå etterlyser han hjelp fra staten.

- Vi ber ikke om tilskudd eller gaver, men en støtte fra staten til den betydelige virksomheten som Fosen Mek. er, sier Sørtømme.

 

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal