NRK Meny
Normal

Store trafikkproblemer i Trøndelag

Flere fly er forsinket i timevis, det er lange køer og flere veier er stengte. Snøen skaper store utfordringer i Trøndelag.

kanselleringer værnes

Store problemer i både fly- og veitrafikken i Trøndelag skaper kaos for trafikantene.

Foto: Kjartan Ovesen

Kraftig snøvær skaper store problemer i både fly- og veitrafikken i Trøndelag. Politiet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

– Vi har flere rapporter om at kjøretøy står fast, at de har kjørt av veien og lignende. Det er åpentbart vanskelige kjøreforhold i fylket, og spesielt vestover, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Hun ber bilister om å være ekstra forsiktige i trafikken i dag.

– Bruk sunn fornuft og ta hensyn til værmeldinger. Er man usikker på egne kjøreferdigheter på snøen, så ta vær en ansvarlig sjåfør og stopp bilen. Alle plikter å kjøre etter egen evne, sier Lægdheim.

For utfordringene er store.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

snøvær

Her på Frøya i Sør-Trøndelag snør det tett i bygene, men det er lite vind.

Foto: Linda Bjørgan

Flyselskapene SAS og Widerøe opplyser at de har forsinkelser på de fleste flyene til og fra Trondheim lufthavn Værnes. Det er snakk om store forsinkelser på opp mot to timer på enkelte avganger, opplyser selskapene til NRK.

Årsaken er forsinkelser ved andre lufthavner. Spesielt merker flytrafikken værutfordringene på Vestlandet. Flyene kommer forsinket inn og dermed også forsinket ut, opplyser NRK Trafikk.

Selskapene Norwegian og KLM har berget unna det det verste været. De har kun mindre forsinkelser.

På veiene

Ned Moholtlia er det kø, men det beveger seg, opplyser NRK Trafikk. Okstadbakken har foreløpig grei flyt, men den største utfordringa er på sideveiene rundt omkring på grunn av glatte veier.

NRK har fått inn tips om at E39 over Hemnkjølen er sperret ved avkjøringen til Knyken på grunn av et vogntog med problemer. Politiet opplyser at det stod et vogntog på stedet og satte på kjetting.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Mange ble nødt til å vente lenge på flyavgangen sin på Værnes i dag.

Det var lenge å vente for flypassasjerene på Trondheim Lufthavn Værnes i dag.

Store problemer

Det er flere utfordringer også på Hitra. Flere vogntog står bom fast flere plasser på fylkesvei 714. Det skal ikke være steder det er helt stengt, opplyser Vegtrafikksentralen.

Riksvei 70 ved Snømælan mellom Oppdal og Sunndal er det manuell dirigering av trafikken. På samme vei oppe ved Gråura mot Oppdal er det svært vanskelige kjøreforhold på grunn av store snømengder.

Kraftig vind

På E6 over Berkåk er det svært dårlig sikt på grunn av tett snøvær og kraftige vindkast, opplyser en tipser til NRK.

Også i Trondheim begynner problemene å løse seg. Prinsenkrysset er nå åpnet etter at de har bygd et nytt busstopp. Vær obs på at det er et nytt kjøremønster der nå. Ikke kjør på gammel vane, opplyser NRK Trafikk.