NRK Meny
Normal

Store snømengder førte til farlige situasjoner på veiene

Snømengdene førte søndag til store problemer i trafikken – og snøfallet vil fortsette, ifølge meteorologen.

Snøfall i Trondheim 17. januar 2016

Snøbygene kommer inn over Midt-Norge fra Norskehavet og meteorologen mener det vil komme rundt 20 cm snø før onsdag.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Snøfallet i Midt-Norge fører til kaotiske tilstander på veiene. Like etter klokken 15 i dag ble det travelt på Veitrafikksentralen.

– Det er generelt mye snø. Alt av brøytemannskap er ute, men det snør såpass at det skaper problemer, sier trafikkoperatør Mohammad Amiri.

Svært glatt på E6

I Trondheim ble tre personer fraktet til St. Olavs Hospital etter at en bil kjørte av veien og traff et tre på Flatåsen.

– Det er ekstreme og livsfarlige forhold. Det er ikke brøytet i det hele tatt, sa Odd Erik Grønning til adressa.no mens han var på vei til Hitra i ettermiddag.

To mil nord for Steinkjer kjørte et vogntog i grøfta og sperret tidligere det ene kjørefeltet på E6. Et utenlandsk vogntog sto tidligere også fast på E39 ved Skjenaldalen i Orkdal kommune.

– Vi får inn mange meldinger om utforkjøringer på grunn av føret. Folk må være obs på at det kan være veldig glatt enkelte steder, sier trafikkoperatør Amiri.

På E6 ved Berkåk kjørte også en bil av veien, det samme skjedde i Leksvik, der en person ble hentet av ambulanse og kjørt til legevakt.

Politiet og innringere til NRK advarer om at det er svært glatt på E6. Folk som ikke må kjøre, anbefales å la bilen stå.

Snøfall i Trondheim
Foto: Erland Knutsen / NRK

Meteorologen: – Snøfallet fortsetter

Snøen vil fortsette å lave ned, forteller meteorologen.

– Det er et massivt bygefelt som ligger over Trøndelag nå. Det fortsetter med samme værtypen til og med torsdag, sier meteorolog Frode Hassel til NRK.

Snøbygene kommer inn over Midt-Norge fra Norskehavet og meteorologen mener det vil komme rundt 20 cm snø før onsdag.

– Snømengden kan minke litt utover kvelden søndag, men det fortsetter med spredte snøbyger. Torsdag blir det oppholdsvær og litt kaldere. Dette er skikkelig vinter, avslutter meteorologen.

Laster Twitter-innhold