NRK Meny
Normal

Storberget tar kritikk alvorlig

Justisminister Knut Storberget ser også alvorlig på at en av fire nordmenn har svekket tillit til politiet etter Fritz Moen- og Obiora-saken.

Knut Storberget
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I likhet med politidirektør Ingelin Killengreen sier nå også justisminister Knut Storberget at han ser alvorlig på den svekkede tilliten til politiet.

En undersøkelse i forrige uke viste at hver fjerde nordmann har mindre tillit til politiet etter Fritz Moen- og Obiorasakene.

- Det er undersøkelse vi skal ta veldig på alvor. Norge har tjent på at vi har så høy tillit til politiet som vi har, sier Storberget til NRK Trøndelag.

Ønsker bred evaluering

Men når denne tilliten nå er svekket hos en fjerdedel av befolkningen ser Storberget at noe må gjøres for å gjenreise tilliten til politiet.

- Jeg tror det er viktig med åpenhet. I kjølvannet må vi se hva som skjer i kritikkverdige situasjoner. Derfor nedsatte også regjeringen granskingen i forhold til Fritz Moen-saken, og derfor har vi også sagt at vi ønsker en bred evaluering av Spesialenheten for politisaker for å få den til å fungere best mulig.

Hvordan spesialenheten for politisaker skal bli bedre, vil Storberget foreløpig ikke si noe om. For øyeblikket etterforskes politiets opptreden i den mye omtalte Obiora-saken. Nettopp derfor vil ikke Storberget si noe om den.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25