- Det har vært veldig tungt!

Thorleif Bakken har lagt bak seg en vanskelig vinter og vår. Han har jobbet i 37 år ved Aker Verdal og har vært permittert flere ganger, så også det siste halvåret.

Thorleif Bakken

Thorleif Bakken er lykkelig for at det igjen blir full fart ved Aker Verdal etter ferien.

Foto: Frank Almås / NRK

Bakken var i dag tilbake på besøk ved Aker Verdal. Vekstedhallene står fortsatt tomme og forlatte, og det har de vært lenge. Nå venter flere store oppdrag, og etter ferien blir det igjen liv og røre. Bakken gleder seg, men legger ikke skjul på at det har vært ei tung tid uten kolleger og arbeid, og usikkerhet i forhold til framtida.

– En blir så ensom

Enkelte episoder har vært spesielt vonde. Hjemmefra ser han lysene fra Aker, men en kveld i vinter kom det et voldsomt snøvær som gjorde alt helt mørkt. Da ble han overmannet av sterk ensomhetsfølelse.

- Jeg har aldri kjent det slik tidligere. Jeg måtte ut - ut for å se at jeg ikke var alene her i verden, forteller han.
Nå er han lykkelig for at det etter ferien igjen blir full fart.

Arbeid til våren 2013

Nina Udnes Tronstad

Verksteddirektør ved Aker Verdal, Nina Udnes Tronstad.

Foto: Vegard Woll / NRK

Siden årrskifte har det gått stadig bedre for Aker Verdal. Bedriften er en del av Aker Solutions , og på mandag signerte direktøren den største avtalen på 1,7 milliarder kroner. Dette er den siste av fire store kontrakter hittil i år.Verksteddirektør ved Aker Verdal, Nina Udnes Tronstad, sier bedriften nå er sikret arbeid til våren 2013, og det er i denne bransjen et langt perspektiv.

- Denne forutsigbarheten er noe jeg unner alle ansatte! Vi har hatt et bra første halvår når det gjelder kontrakter, og det er tilfredsstillende etter to-tre krevende år der nybyggemarkedet har vært rimelig dødt, sier Udnes Tronstad.

Det er her jeg hører hjemme

Thorleif Bakken er en av mange Aker-ansatte som ikke kan tenke seg en annen arbeidsplass. Han mener den sterke fellesskapsfølelsen og godt kameratskap er medvirkende til at så mange arbeidere blir trofaste mot bedriften gjennom den ene permitteringsperioden etter den andre framfor å søke seg nye jobber.

– Vi har det bra på Aker. Vi har skikkelig bra forhold for de ansatte, og vi prøver så godt vi kan å tenke medmenneskelighet. Vi er en sammensveisa gjeng, sier Bakken.


Tomme vekstedhaller ved Aker Verdal

Det er foreløpig ingen aktivitet i verkstedhallene ved Aker Verdal, men etter ferien starter arbeidet opp igjen.

Foto: Lulie Haugen Egge / NRK