NRK Meny
Normal

Stoppet stjålet bil med spikermatte

To personer som prøvekjøprte en bil stjal den og stakk til Sverige.

Bilde av bil

Dette er prøvebilen som ble stjålet fra Fossegrenda bruktbilpark.

Foto: Fossegrenda bruktbilpark

I går meldte politiet at to personer ble pågrepet i bil på E14 i Stjørdal. Flere politibiler rykket ut for å få stanset bilen, som til slutt ble stanset ved hjelp av spikermatte etter at de forsøkte å stikke av. Saken ble først plukket opp av Adresseavisen.

– Bilføreren ville ikke stanse. Vi besluttet derfor å bruke såkalte «stop sticks». Det førte til at dekkene på bilen punkterte, men føreren nektet fremdeles å stoppe. Flukten fortsatte, men han ble stoppet til slutt av naturlige grunner, sier operasjonsleder Morten Mørkved i Trøndelag politidistrikt.

Stakk av til Sverige

Bilen det var snakk om er en Volkswagen Passat som ble meldt savnet etter prøvekjøring i Trondheim tirsdag. Bilen ble først observert i Sverige dagen etter, før den torsdag tok turen til Teveldalen i retning Trondheim. Da flukten var ved veis ende, ble de to personene i bilen pågrepet.

– Det dreier seg om en mann og en kvinne. Føreren er en mann i 30-årene, sier Mørkved.

– Må ha vært en amatør

Bilselger Arvid Oscar Høvik hos Fossegrenda bruktbilpark sier 30-åringen framsto som en helt vanlig bilkjøper, og det var ingenting som tydet på noe unormalt. Bilselgeren er glad for at bilen har kommet til rette.

– Mannen ville se på bilen tirsdag, og kjøre litt rundt med kona. Det var hun som skulle bruke den sa han. Etter et par timer så fikk vi ikke tak i han på telefon, og vi sendte ut en melding som ble hyppig delt. Du må være passe amatør for å kjøre med røde skilt i Sverige, det blir som å kjøre med blinkende røde lys det, sier Høvik.

Bilen er nå på verksted, og det skal kun være snakk om tre punkterte hjul som skadeomfang,