Stoppet stjålet bil med spikermatte

To personer som prøvekjøprte en bil stjal den og stakk til Sverige.

Bilde av bil

Dette er prøvebilen som ble stjålet fra Fossegrenda bruktbilpark.

Foto: Fossegrenda bruktbilpark

I går meldte politiet at to personer ble pågrepet i bil på E14 i Stjørdal. Flere politibiler rykket ut for å få stanset bilen, som til slutt ble stanset ved hjelp av spikermatte etter at de forsøkte å stikke av. Saken ble først plukket opp av Adresseavisen.

– Bilføreren ville ikke stanse. Vi besluttet derfor å bruke såkalte «stop sticks». Det førte til at dekkene på bilen punkterte, men føreren nektet fremdeles å stoppe. Flukten fortsatte, men han ble stoppet til slutt av naturlige grunner, sier operasjonsleder Morten Mørkved i Trøndelag politidistrikt.

Stakk av til Sverige

Bilen det var snakk om er en Volkswagen Passat som ble meldt savnet etter prøvekjøring i Trondheim tirsdag. Bilen ble først observert i Sverige dagen etter, før den torsdag tok turen til Teveldalen i retning Trondheim. Da flukten var ved veis ende, ble de to personene i bilen pågrepet.

– Det dreier seg om en mann og en kvinne. Føreren er en mann i 30-årene, sier Mørkved.

– Må ha vært en amatør

Bilselger Arvid Oscar Høvik hos Fossegrenda bruktbilpark sier 30-åringen framsto som en helt vanlig bilkjøper, og det var ingenting som tydet på noe unormalt. Bilselgeren er glad for at bilen har kommet til rette.

– Mannen ville se på bilen tirsdag, og kjøre litt rundt med kona. Det var hun som skulle bruke den sa han. Etter et par timer så fikk vi ikke tak i han på telefon, og vi sendte ut en melding som ble hyppig delt. Du må være passe amatør for å kjøre med røde skilt i Sverige, det blir som å kjøre med blinkende røde lys det, sier Høvik.

Bilen er nå på verksted, og det skal kun være snakk om tre punkterte hjul som skadeomfang,