Hopp til innhold

– Kraftsituasjonen er alvorlig

Regjeringen vil bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge. Men det er ingen enkle og raske grep for å løse problemet, sa Jens Stoltenberg på fylkesårsmøtet i Nord-Trøndelag Arbeiderparti.

Gerd Janne Kristoffersen og Jens Stoltenberg

Gerd Janne Kristoffersen og Jens Stoltenberg i Steinkjer lørdag.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Kraftsituasjonen i Midt-Norge er alvorlig, sa statsminister Jens Stoltenberg på Arbeiderpartiets fylkesårsmøte i Nord-Trøndelag lørdag.

Samtidig mener altså statsministeren at det ikke er noen enkle og raske grep for å bedre situasjonen.

Ny kraft og enøk

Stoltenberg sa at de viktigste tiltakene blir å få nye kraftlinjer inn til Midt-Norge, ny kraft og energieffektivisering.

I løpet av noen dager vil kapasiteten til å føre frem kraft til Midt-Norge øke med 25 prosent. Da blir ei ny linje mellom Midt-Norge og Sverige oppgradert.

I tillegg sa Stoltenberg at målet er at det skal være ett prisområde for kraft i Norge.

– Men da må overføringskapasiteten bli bedre, sa statsministeren.

Krever handling

Jens Stoltenberg fikk overlevert et opprop fra 2.000 bedrifter i Trøndelag som krever tiltak fra regjeringen for å unngå skyhøye strømpriser i landsdelen.

Da strømregningene ble sendt ut tidligere i mars ble Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) nedringt av fortvilte bedriftsledere.

Før møtet sa lederen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti at arbeidet med å løse kraftkrisen går for sent.

– Han er nok veldig forberedt på det, dette er ingen ny problemstilling for Jens Stoltenberg. Men vi synes det går for sakte med det som skal bedre tilførselen av kraft inn i Midt-Norge, sier Gerd Janne Kristoffersen, fylkesleder og stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

– Frykter dere en nedtur for Arbeiderpartiet i Midt-Norge hvis ikke kraftkrisen ikke løses før neste valg?

– Ja selvfølgelig tenker vi på det. Vi merker jo at det blant folk flest og næringslivet er et raseri over at det ikke er ordnet opp i dette, sier Kristoffersen.