Vant gull i Danmark for trøndersk øl

Stjørdalsbryggeriet vant gull for kaffeporteren «Hausten» i Nordic Beer Challenge under Copenhagen Beer & Whisky festival.

Stjørdalsbryggeriet fikk gull for "Hausten"

– Dette er en sensasjon, sier daglig leder i Stjørdalsbryggeriet, Halvard Andresen, som her holder frem ølen og premien. Den danske miljøvern- og matvareministeren Esben Lunde Larsen (t.h.) delte ut prisene.

Foto: Privat

19 fagdommere vurderte 300 øl fra 20 land, og ga til slutt ut medaljer i sju kategorier. I kategorien «Porter» var det Stjørdalsbryggeriet som stakk av med gullet.

– For oss er det en sensasjon at et lite bryggeri fra Stjørdal vinner en internasjonal pris som denne, sier daglig leder i Stjørdalsbryggeriet, Halvard Andresen.

Stjørdalsbryggeriet vant med kaffeporteren «Hausten». Flere norske øl vant medalje, men stjørdalingene er de eneste norske med gull.

– Som å få en hit på radio

Bare timer etter gullmedaljen kan Stjørdalsbryggeriet merke økt interesse for ølet.

– Aktiviteten på sosiale medier er svær. I tillegg har vi fått noen forespørsler fra andre skandinaviske grossister og fra en del restauranter som ønsker å ta inn ølet vårt, sier Andresen.

Han sammenligner seieren med å få spilt en sang ofte på radio.

– Hvis du spiller i et band og får en hit på radio ... Akkurat sånn er det for oss, sier Andresen.

Motivasjon til å lage ny øl

«Hausten» er en kaffeporter, brygget med mørke malttyper og kaffe. Kaffen er brygget av Langøra Kaffebrenneri, som også ligger på Stjørdal.

– Det ligger mye forskning bak en god smak, og det er veldig gøy at den falt i smak hos 19 fagdommere i København, sier Andresen.

Det er bryggerimester Mikael Slettedal som står bak den gode smaken, og han forteller at gullet gir mersmak.

– Når du får tilbakemeldinger som er så positive, så er all den harde jobbinga verdt det. Det gir meg motivasjon til å fortsette, sier Slettedal.

Jeg gleder meg til å komme tilbake til bryggeriet for å produsere flere gode øl

Bryggerimester Mikael Slettedal

Ølet har ikke vært å få kjøpt tidligere, men vil lanseres på Vinmonopolet 2. september.

– Vi er veldig glade i denne porteren, og vi gleder oss til å dele den med alle andre, sier Slettedal.

Og seieren? Jo, den feires på et ølsted, så klart.