Hopp til innhold

Stjørdal får landskytterstevnet i 2018

Stjørdal vant knepent over Steinkjer og sikret seg landsskytterstevnet i 2018.

Landsskytterstevnet bilde

Stjørdal får landskytterstevnet i 2018. Det ble vedtatt med et knapt flertall på skyttertinget lørdag. Dette bildet er fra et tidligere stevne.

– Dette er veldig morsomt og vi har jobbet hardt for å få arrangementet. Det er lagt ned et godt arbeid, nå skal vi gå videre med, sier leder i hovedkomiteen for landsskytterstevnet i Stjørdal Tor Jakob Reitan.

Tre kandidater kjempet om å få landsskytterstevnet i 2018. Stjørdal vant knepet over Steinkjer etter at Oppdal hadde trukket sin søknad. I Avstemmingen ble det 30 stemmer for Stjørdal og 26 for Steinkjer.

Lover folkefest

Reitan har ledet den lokale hovedkomiteen som har søkt om å få landsskytterstevnet i 2018 til Stjørdal. Han lover et kjempestevne som vil få stor betydning for Stjørdal.

Tor Jakob Reitan i Via Travel

Tor Jakob Reitan leder hovedkomiteen for landsskytterstevnet i Stjørdal 2018

Foto: Tom Erik Sørensen, NRK

– Dette er det tredje største idrettsarrangementet i Norge. Kun femmilen i Holmenkollen og cupfinalen er større. Det er ventet at de tilreisende kommer til å legge igjen mellom 60 og 100 millioner kroner.

Trekker rundt 20 000 besøkende

Reitan var med på å presentere Stjørdals kandidatur under skyttertinget på lørdag. Han forteller at ringvirkningene av å arrangere et landsskytterstevnet er store.

– Beregninger som er gjort viser at det kommer rundt mellom 5000 og 7000 skyttere med familie. Hvis dette blir som vi tror, kommer det mellom 15 og 20 000 besøkende, sier Reitan.

Roser kommunen

Reitan tror ikke Stjørdal hadde fått stevnet uten hjelp fra Stjørdal kommune og Stjørdal næringsforum.

– Vi hadde ikke klart det uten de. Jeg er imponert over hva vi har fått til, sier Reitan.

Han trekker også frem de fire skytterlagene Hegra, Stjørdal, Skjelstadmark og Lånke skytterlag samt nestor John G Hofstad som har vært med på søknaden.

Siste fra Trøndelag