Stjerner tar tak for Sorgenfri

Artister går på scenen i tidenes veldedighetskonsert i Trondheim. Bak står ildsjeler som vil sikre rusmisbrukernes eget gatemagasin Sorgenfri.

Veldedighetskonsert for gatebladet Sorgenfri

Gatemagasinets formål er å hjelpe de vanskeligstilte. Gjennom eget salg får selgerne halvparten. Men i fjor gikk stiftelsen nesten konkurs.

– Det svinger og det er alltid usikkert hvordan det går, sier Erlend Paxal, daglig leder av Sorgenfri.

Måtte gjøre noe

Nå har en del ildsjeler tatt tak og skal sørge for penger til gatemagasinet i Trondheim. De vil lage en konsert og mange artister er positive til å stille opp.

– Når den økonomiske situasjonen var som den var fant vi ut at vi burde gjøre noe. Jeg tok først en prat med daglig leder på Sorgenfri, så begynte jeg år ringe. Det ble et trøndersk mesterskap i å si ja, sier Bård Smith i Trøndelagsforeningen.

The last waltz

– Når vi fikk høre at Sorgenfri trengte litt hjelp, mente vi det var naturlig at vi stilte opp. Det står respekt av det de gjør. De sier; hei jeg er narkoman, men jeg gjør noe med det, sier Morten Skaget, artist.

– Alle kommer og spiller en låt fra The last Waltz til inntekt for noe helt annet. Dette er idealisme på sitt aller beste, sier Skjalg Raaen, artist.

Konserten er i november.