Hopp til innhold

Stjålet golfbil endte i vannet

Banemesteren ved Trondheim golfklubb er i harnisk etter at uvedkomne har kjørt en av klubbens golfbiler ut i vannet.

En stjålet golfbil fra Trondheim golfklubb endte i Theisendammen i Trondheim.

En stjålet golfbil fra Trondheim golfklubb ble natt til lørdag kjørt ut i Theisendammen, i Bymarka i Trondheim. Golfklubben fortviler.

– Håpløst! Bilen kan helt sikkert ikke brukes mer, uttrykker Jørn Johansen.

Greenkeeper (banemester, red.anm.) Johansen er svært skuffet og sint etter at uønskede gjester nok en gang har lagt ut på tur i en av klubbens golfbiler.

– Det er ikke første gang dette skjer. Det har minst skjedd en gang tidligere. Den gang ble bilen funnet lenger inn i skogen, men det var på land. Denne gangen har noen kjørt bilen ut i Theisendammen, forklarer han, tydelig oppitt.

Golfbil havnet i vannet

En golfbil som ble stjålet fra Trondheim golfklubb, ble funnet i Theisendammen i Bymarka i dag tidlig. NRK-journalist Morten Karlsen var på en av sine daglige sykkelturer da han oppdaget det sjeldne synet.

Foto: Øyvind Olsson

Innbrudd i golfbilparkeringen

Banemesteren forklarer at han har inspisert garasjen der den stjålne golfbilen skal stå, og er klar på at uvedkomne har brutt seg inn.

– Den eller de som har stjålet bilen har først brutt seg inn i garasjen der bilen stod. Det er tydelige merker på døra etter det. Deretter har de kjørt en god runde, dette er på andre siden av dammen, forklarer han.

Golfbilene har ifølge Johansen egen tenningslås.

Oppgitt banemester

Banemester ved Trondheim golfklubb, Jørn Johansen, er mektig lei av at uvedkomne stikker av med klubbens golfbiler.

Foto: Øyvind Olsson

– Disse har sin egen nøkkel, og det skal derfor ikke være så lett å kjøre avgårde med dem.

Neppe edru

Johansen har fulgt sporene der golfbilen har kjørt, og han er bestemt på at tyvene må ha vært påvirket.

– Sjåføren har ikke vært edru for å si det sånn. Jeg mistenker at det er den eller de samme folkene som har vært på ferde tidligere.

Golfklubben er ikke bare lei av å lete etter golfbilene sine, de ønsker også å få en slutt på andre ødeleggelser. I sesongen opplever de at biler slås i stykker og at flagg og golfpinner stjeles.

Vi har lyst til å overvåke anlegget, og få en slutt på dette, sier banemesteren.