Stjal deler fra dyre biler i Trondheim

Tyver har stjålet deler fra kostbare BMW-biler i Trondheim i natt. Politiet har mistanke om bestillingstyverier og ber bileiere sikre bilene sine.

Tyveri fra BMW i Trondheim

Rattet ble stjålet fra denne BMW-en i Trondheim natt til fredag.

Foto: Morten Andersen/NRK

Politiet fikk meldinger om tyveri fra tre bileiere på Jakobsli og Ranheim fredag morgen. Det er stjålet både ratt, speedometer og airbager.

– Kjent fenomen

– Det er jo et kjent fenomen at det stjeles bildeler på bestilling. Ennå er det for tidlig å slå det fast her, men vi prioriterer disse sakene høyt, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm hos politiet i Trøndelag.

Politiet undersøkte de tre bilene fredag morgen og sikret seg spor. Det kan ikke utelukkes at det også har vært innbrudd i flere biler.

– Bileierne oppdaget dette da de skulle på arbeid, og det kan jo være flere som er rammet. Vi ønsker at BMW-eierne er ekstra observante og sikrer bilene sine. Har de garasjer, bør de parkere bilene der, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm til NRK.

Tyveri fra dyr BMW i Trondheim

Så langt er det meldt om innbrudd i tre slike biler i Trondheim i løpet av natta.

Foto: Morten Andersen/NRK

200 innbrudd

Det har den siste tida vært flere innbrudd i BMW'er på Østlandet. For to uker siden var det innbrudd i ti biler på Oslo lufthavn. Det har også vært innbrudd i biler av samme merke på Flesland i Bergen.

Siden juni er det registrert 200 innbrudd i BMW-biler i Norge. Men også i Sverige har det vært lignende tyverier. Der har de registert over 1000 tilfeller.

Politiet mener det er åpenbart at det er et stort marked for dette nå.

– Tyvene er ute etter navigasjonsanlegg, ratt, airbager og lykter. Dette transporteres sannsynligvis til Øst-Europa hvor det blir installert i andre biler, sier Stig Vasbø, politioverbetjent og leder for etterretning- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo til NRK.