NRK Meny
Normal

Sting-billetter revet bort på under 20 minutter

Konserten med Sting under Olavsfestdagene i Trondheim er utsolgt.

Sting på Norwegian Wood

1. August kommer Sting til Olavsfestdagene i Trondheim.

Foto: Per Ole Hagen

Billettene til konserten med den verdensberømte artisten ble lagt ut for salg tirsdag klokka 9, og kort tid etter kunne de som var litt trege på avtrekkeren lese følgende melding fra Billettservice:

«Beklager! Det er ingen ledige billetter innen det søket du brukte»

– Det er utsolgt, og dette gikk unna, sier Olavsfestdagene-programsjef Jens Storli NRK.

– Trist for alle som ikke fikk billett

Ifølge rapportene han har fått fra Billettservice ble samtlige 6000 billetter solgt på under 20 minutter.

– For oss som arrangør er dette helt fantastisk. Det er jo slike ting som arrangører som er avhengige av å selge billetter drømmer om. Samtidig er det selvsagt leit for alle dem som kunne tenkt seg å være på en stor opplevelse i Borggården med Sting, og som nå ikke får mulighet til det, sier Storli.

Konserten er 1. august denne sommeren, og for én billett måtte man punge ut 725 kroner. For de heldige som kommer seg inn på konserten, lover programsjefen mye for pengene.

– De vil oppleve en fantastisk artist som er vital og som har en låtkatalog som er helt unik. De vil også oppleve en artist med et verdigrunnlag som passer veldig godt til det Olavsfestdagene står for, og jeg er sikker på at det blir en fantastisk sommerkveld.

Borggården under avslutningskonserten.

Borggården har ikke plass til flere enn 6000 tilskuere, og det vil derfor ikke bli lagt ut flere billetter til konserten med Sting.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Aldri opplevd lignende

Det raske salget er en ny erfaring for festdagene i Trondheim.

– I Olavsfestdagene har vi ikke vært med på noe som er i nærheten av dette, men samtidig har vi heller ikke hatt koblingen mellom Sting og Borggården før.

Programsjef Storli mener dette er lovende for Trondheim som konsertby.

– Trondheim hadde en dårlig historikk en periode, der billettsalget og forhåndssalget her var for dårlig med verdensartister som har muligheter for å opptre over hele verden. Den trenden har definitivt snudd.

Ingen muligheter for ekstrabilletter

NRK Trøndelags Facebook-side forteller flere at de ikke rakk å skaffe seg innpass til konserten.

Mye tyder på at Olavsfestdagene lett kunne solgt flere enn 6000 billetter, men de som håper på en ekstrasjanse, håper forgjeves.

– Det er ikke mulig å utvide kapasiteten i Borggården. Det som kan være muligheten er hvis noen har kjøpt flere billetter enn de trenger selv, så det er bare å sjekke i sine egne nettverk. Fra oss er det dessverre ingen muligheter til å skaffe billett lenger, sier Storli.

Til frustrerte Sting-fans kan det opplyses om at det ifølge Billettservice fortsatt er ledige billetter til den britiske artistens konserter i Bergen (26. juni), Stavanger (27. juni), Kristiansand (28. juni), i tillegg til konserten på Storsjöyran i Östersund fredag 31. juli.