Sterke reaksjoner på fart

Reaksjonene lot ikke vente på seg fra lytterne etter at NRK Trøndelag i går fortalte om ungdommer som kjører i over 200 km/t.

Fratatt lappen
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at NRK Trøndelag i går fortalte om ungdommer i Trøndelag som ikke er redde for å kjøre i over 200 km/t på veiene. Dette på tross av at mange av ungdommene har mistet nær familie og venner i ulykker med høy fart.

Mange av lytterne reagerer sterkt på det de hørte ungdommene fortelle i går. Mange mener ungdommene ikke burde fått lov til å ha førerkort når de ikke tenker på konsekvensene som villkjøringene kan ha.

Les noen av reaksjonene:

”La ungdomen få prøv sæ på bil-cross. Etter å ha vært me på ei rulling så får dæm et anna syn på det”

”De er vel ikke så opptatt av at de lar seg skremme, men dette er ikke veier for egokjøring, men ha respekt for omgivelser, veier og ikke minst for andre trafikanter og medpassagerer.”

"Umoden. Kanskje en måte og heve selvbilde på? Tøft. Godtatt i gjengen?"

”Nei d e da itj å vent at en del tå ungdomman itj forstår at stor fart e farlig på veian ! Dæm har da itj prøvd å værra Dau eller Lam eller kraftig hemma i kroppen . ”

”Ungdom med en sånn innstilling er etter mitt syn ikke mentalt moden til å få førerkort! Foreldre er livredde når barna deres er nybegynnere på veiene. Tydeligvis er redselen vel begrunnet. (jentene beg. å bli like ille)”

”det hjelper ikke å skremme ungdommer. sett opp flere foto bokser som er i drift. ta fartS synderne. det er for lettvint å skylde på veiene. det er faktisk farten som dreper og ikke veien.”

”flere foto bokser og kontroller. ta førerkort og bil for lengre perioder.”

”D e skremmende.D e jo så mange flotte ongdomma som vi e gla i.”

”Ta fra idiotene lappen. Er det rart mange blir drept i trafikken med slike IDIOTER ! I bak rattet”.

”Hvis de ikke har lært av å ha mista noen i ei ulykke er de ikke modne for å ha førerkort og bil”

”lag ny vei som bare personbiler under to tonn får kjøre på. Så får snilene kjøre e6.”

”Slike ungdommer er for dumme til å få førerkort. Før de event får det, bør de i alle fall pålegges å stå en stund ved en åpen kiste med en ungdom som har kjørt i hjel seg. "en mamma"”

”Ungdom har de samme holdmingene som mange voksne.”

”Ungdom har alltid kjørt fort, det gjorde vi for førti år siden også. Men vi som er 60 + har vel glemt det.”

”alle gutter under 23 som tar førerkort må være med ambulansen t ulykkesstedet og se konsekvensene før de får kortet. Kanskje også følge overlevende et år”