Hopp til innhold

Sterk vind skaper trøbbel på Værnes

Sterk vind i ugunstig retning skaper problemer for flytrafikken ved Trondheim lufthavn Værnes. Noen fly har fått lande i løpet av søndagskvelden, men flere er omdirigert.

Fly fra SAS på rullebanen på Trondheim lufthavn Værnes

Noen få fly har fått landingstillatelse på Værnes søndag kveld. Men sterk vind har ført til at en rekke ankomster har blitt omdirigert. Vinden kan komme til å skape problemer utover mandagen.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Vinden er skiftende og er temmelig sterk noen hundre fot over bakken. Mens enkelte fly kan lande under roligere vindforhold i korte perioder, må andre returnere eller omdirigeres til andre lufthavner, forteller driftsoperatør i Avinor, Vegar Bremseth.

Ved 23-tida søndag kveld er vindforholdene uendret.

– Været får vi gjort lite med. Hadde det bare vært rein vestavind, ville den ikke skapt de samme problemene.

Hvilke prognoser har dere fått fra meteorologen?

– Det ser ut til at vindstyrken forblir uforandret til midtveis ut i natta. Etter en liten bedring fram til 08-tida mandag, er det ventet sterkere vind igjen. Vi håper i beste fall at vindretningen endrer seg, noe som gir muligheter for mer normal trafikk, håper Bremseth.

Når det ikke lander fly i kveld, kan færre ta av mandag morgen.

– Dermed sliter vi litt. Det betyr forsinkelser i trafikkavviklinga på Værnes, sier driftsoperatør i Avinor, Vegard Bremseth.

På grunn av vindforholdene ved Trondheim lufthavn Værnes, oppfordrer Avinor den som skal ut på reise mandag, om å oppdatere seg via flyselskapet sitt.

Siste fra Trøndelag