Stenger veien under sykkelbrustøping

Statens vegvesen er klok av skade og stenger all biltrafikk når en ny bru skal støpes over veien som sist ble rammet av brutragedie.

Kart over sykkelekspressvei i Trondheim

Statens vegvesen tar ingen sjanser og stenger Haakon VIIs gate for trafikk mens støpearbeidene foregår.

Foto: Statens vegvesen / Kart

Denne gangen er det en ny sykkelbru som skal støpes over Haakon VIIs gate på Lade i Trondheim. I mai 2013 endte støpearbeidene med katastrofe da brua som ble støpt over den samme veien raste, og to mennesker mistet livet.

Førte til nye rutiner

Torsdag morgen klokken 05.30 starter støpearbeidene av sykkelekpressbrua. Veien blir stengt frem til arbeidene er ferdig fredag klokken 06.00. Trafikkstansen er en direkte følge av brukollapsen på Leangen for ett og et halvt år siden.

– Å stenge trafikken er en rutine som ble utløst av ulykken på Leangen. Nå stenger vi alltid trafikken når vi støper, sier byggeleder i Statens vegvesen, Håvard Bidtnes til NRK.

Åpner til rushet

Haakon VIIs gate blir stengt i retning Lade mellom rundkjøringen ved Ikea og Arkitekt Ebbes veg i et drøyt døgn.

– Vi regner ikke med å bruke mer tid enn det. Vi satser på at veien er åpnet for trafikk til rushet starter. Det var et stekt ønske om at vi skulle være ferdige til de første bussene begynner å gå om morgenen, sier Bidtnes.

Den nye brua er første etappe av den nye sykkelekspressvegen mellom Ranheim og Trondheim sentrum. Brua skal være klar for syklister til sommeren.

Brukollaps i Trondheim - bruen kollapset etter påfylling av sement og én bil skal ligge under bromassene.