Stenger Hveita dagsenter etter knivstikking

Etter at to personer i miljøet var involvert i en knivstikking torsdag, stenger Hveita dagsenter i helgen for å gi de ansatte tid til å bearbeide hendelsen.

Hveita dagsenter

Hveita dagsenter er stengt i helga.

Torsdag ble en mann stukket med kniv av ei kvinne, rett utenfor Hveita dagsenter. Begge de involverte var kjente i miljøet rundt dagsenteret, og senteret holder nå stengt i helga.

– Som en direkte konsekvens av knivstikkinga som skjedde her i går holder vi stengt i dag. Slike handlinger er totalt uakseptable. Vi ber alle om å tenke over sine handlinger, for Hveita dagssenter skal være et trygt sted å komme til, og oppholde seg, for alle, står det i en lapp på døra til dagsenteret.

– Det var en beslutning de ansatte som kom på jobb i dag tok. De følte at det var riktig å stenge for å markere at dette er noe vi tar avstand fra, samtidig som det tar vare på våre ansatte, utdyper Lisbeth Kleveland, regionleder i rusomsorgen, til NRK.

– Aldri skjedd før

Kleveland forteller at dagsenteret har forskjellige rutiner for ulike hendelser, men at det som skjedde i går var unikt.

– Noe sånt har aldri skjedd hos oss før, sier Kleveland.

På lappen på døra står det at dagsenteret tar sikte på å åpne igjen mandag, og Kleveland opplyser at herberget vegg i vegg vil være åpent som vanlig.

– Vi skiller mellom at dette er to forskjellige tilbud, og selv om det skjedde noe på dagsenteret, så skal vi fortsatt ha et tilbud om natten.

Internt oppgjør

Kvinnen som er mistenkt i saken ble pågrepet av en hundepatrulje kort tid etter at politiet fikk melding om knivstikkinga. Mannen måtte til sykehus, men skal ikke være alvorlig skadd

Leif Berglund, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, fortalte torsdag til NRK at hendelsen skyldtes et internt oppgjør.

– Det er mye som tyder på at det var en uoverstemmelse mellom disse personene som gjorde at det utartet seg slik, sa operasjonslederen.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.