Avstemminga er avslutta, vinneren blir offentliggjort fredag.

Nå er Årets trønder 2019 kåret. Avstemminga er avslutta og det kom inn hele 55.157 stemmer. Vinneren blir offentliggjort fredag.

Hvem blir Årets trønder 2019?

Hvem blir Årets trønder 2019? Det står mellom Victor Sotberg, Heidi Bjerkan, Astrid Smeplass, Odd Reitan og Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: NRK/Adresseavisen

Før jul har Adresseavisen og NRK Trøndelag presentert de fem finalistene som kan bli Årets trønder 2019.

Avstemmingen fungerer slik:

  • Du kan bare stemme en gang per dag fra samme enhet (PC, mobil etc).
  • Du kan stemme så mange ganger du vil i løpet av hele avstemningsperioden.
  • Avstemninga stenger søndag 5. januar ved midnatt.
  • Vinneren blir offentliggjort fredag 10. januar.
  • Utmerkelsen blir overlevert på Adresseavisens nyttårskonsert i Olavshallen samme kveld.

Odd Reitan: Kongen av Britannia

Juryens begrunnelse: Ga Trondheims storstue tilbake til byens og regionens befolkning. Reitan har gitt oss et varig minnesmerke, som alle trøndere er stolte av.

Astrid Smeplass: Fra femteplass til verdensstjerne

Juryens begrunnelse: Har gjennom flere år satt Rennebu og Trøndelag på musikk-kartet. Jordnær, blid og med bred dialekt har hun sjarmert publikum i både inn- og utland.

Victor Sotberg: Et forbilde for barn og voksne

Juryens begrunnelse: Victor er et stort forbilde for unge mennesker i Norge. Victor har et stort hjerte og med tabloid teft evner han å bruke alle medier til å nå ut med viktige budskap. Om det er på YouTube, i NRK Super, på instagram eller i Skal vi Danse. Han er et forbilde for både barn og voksne når det gjelder toleranse og åpenhet.

Heidi Bjerkan: Best på bærekraft

Juryens begrunnelse: Hentet hjem en av byens to første Michelin-stjerner og setter Trondheim og Trøndelag på kartet ved å tilby mat i verdensklasse, basert på lokale råvarer. Hentet også hjem Michelins første bærekraft-pris.

Johannes Høsflot Klæbo: Verdensmesteren fra Byåsen

Juryens begrunnelse: VM-konge, verdenscupvinner og forbilde. Han har gitt oss mange tv-øyeblikk, samtidig som han sprer treningsglede og positivitet utover skisporet. En ekte trønderambassadør.

– Alle finner forhåpentligvis noen å stemme på

I fjor var det Marit Bjørgen som fikk prisen, etter å ha blitt finalist for sjette gang.

komiteen for årets trønder

Juryen valgte ut de fem finalistene etter flere timer med diskusjon.

Foto: Espen Bakken / Adresseavisen

Årets jury består av Rachel Nordtømme, Erlend Hansen Juvik, Guri Hetland, Silje Landevåg og juryleder Bjørn Tore Grøtte.

– Jeg tror at alle som enten leser resultatet i avisen eller ser det på TV, finner én de kan identifisere seg med. Og forhåpentligvis ønsker å stemme på, sa Grøtte etter at juryen ble enig om de fem finalistene.