NRK Meny
Normal

Stein Kaasa hedret som «Årets Døråpner»

Trondheim delte i kveld ut prisen som «Årets Døråpner» til Stein Kaasa, viseadministrerende direktør ved St. Olavs Hospital.

Stein Kaasa fikk en hedersbevisning for å ha skaffe Trondheim oppmerksomhet. Prisen heter Årets Døråpner.

Dette er første gang prisen deles ut. Den er ment å bli en årlig hedersbevisning til en enkeltperson som har skaffet byen oppmerksomhet

I tillegg til å være viseadministrerende direktør ved St. Olav, er Kaasa professor ved Institutt for kreftforskning og molekylær medisin ved Det medisinske fakultet ved NTNU.

Kongresser til Trondheim

Han leder ett av de største palliative nettverkene i verden, og er tungt inne i organisering av årlige seminarer og kongresser.

Juryen fremhever spesielt frem at han har bidratt til å trekke flere store internasjonale kongresser til Trondheim. Dette har stor verdi for næringslivet i regionen, ifølge juryen.

Kaasas gruppe arrangerer også mindre seminarer, kurs og møter for alt mellom 40 til 400 deltakere regionalt og nasjonalt.

– Vi heter ikke forskningsgruppe på St. Olav eller på NTNU, det hadde blitt for komplisert. Så vi er The Trondheim group, sa Kaasa etter å ha mottatt prisen.

– Svært viktig døråpner

«Steins navn har dukket opp mange ganger når vi har hørt med byens hoteller og arrangører. Han er en svært viktig døråpner», skriver juryen i sin begrunnelse.

Spesielt trekker juryen frem at Kaasa har fått en stor konferanse om palliativ behandling, EAPC-konferansen, til Trondheim to ganger. Dette skjedde med bare fire års mellomrom, i 2008 med vel 1000 internasjonale deltagere og i 2012 med vel 1200 deltagere.

Stein Kaasa fikk diplom og blomster. Eli Arnstad ga ham hedersprisen, som er et bilde av Håkon Bleken.