NRK Meny
Normal

Stein Håkon fikk sju kroner i ektefellepensjon

Pensjonisten fikk nesten sjokk da han mottok ektefellepensjon fra Kommunal landspensjonskasse. Den var på sju kroner i måneden.

Stein Håkon Hansen

Stein Håkon Hansen reagerer sterkt på at KLP tar seg bryet med å betale ut sju kroner hver måned i ektefellepensjon.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Stein Håkon Hansen fra Namsos søkte om ektefellepensjon fra Kommunal Landspensjonskasse da kona døde tidligere i år. Svaret han fikk var slettes ikke det han hadde tenkt seg.

– En skam

– Det er en skam og et hån mot meg. Sju kroner i måneden er nesten ikke noe. Skulle jeg spart til en tobakkspakke, måtte jeg holdt på i tre for å få råd. Det hadde vært bedre å få avslag på søknaden om ektefellepensjon, sier en opprørt Stein Håkon Hansen.

Det var en kommunalt ansatt som rådet Hansen til å søke om ektefellepensjon etter at kona Turid døde i år. Nå angrer han på det.

– Jeg har brukt mye tid på dette, skrevet mange brev og besøkt offentlige kontorer. Jeg skaffet til og med en dødsattest fra Turids behandlende lege. Så sitter jeg altså igjen med sju kroner i måneden. Hadde jeg visst at beløpet ville bli så lite, hadde jeg aldri søkt, sier Stein Håkon Hansen.

Følger regelverket

Linda Methi KLP

Linda Methi er kommunikasjonsdirektør i KLP.

Foto: KLP

Kona Turid hadde bare betalt inn rundt 25.000 kroner til KLP, og kommunikasjonsdirektør Linda Methi i Kommunal Landspensjonskasse forklarer at de må følge regelverket. Uansett hvor lite beløpet er.

– Av og til blir beløpet lavt når beregningsgrunnlaget er lite. Jeg skjønner derfor at man reagerer på å få utbetalt sju kroner i måneden. Men det er en mulighet til å få utbetalt beløpet bare en gang i året, sier Methi til NRK.

KLP

Kommunal landspensjonskasse lover å ta vare på deg når du blir gammel, men pensjonisten fra Namsos fikk bare sju kroner i ektefellepensjon.

Foto: KLP