NRK Meny
Normal

Status Quo til Steinkjerfestivalen

Det legendariske rockebandet Status Quo er første booking til neste års Steinkjerfestival. Konserten er i Rismelen 25.juni.

Status Quo

Rockin` all over the world, rockin`all over Rismelen

Foto: Danny Clifford

En av rockens mest ikoniske grupper, Status Quo, har ifølge festivalens hjemmesider solgt flere plater enn Bruce Springsteen, Metallica, Dire Straits - 128 millioner album. Så har de da også holdt på sia 60-tallet. Fortsatt er to av de originale medlemmene med: Francis Rossi fra 1962 og Rick Parfitt fra 1967.

Svein Bjørge

Festivalsjef Svein Bjørge, Steinkjerfestivalen

Foto: Silje Kolaas / NRK

Rismelen

Festivalsjef Svein Bjørge regner med fullt amfi i Rismelen 25.juni. Det betyr over 6000 tilskuere. Avtalen ble signert forrige uke.

Det handler jo om pris, og om det tekniske og praktiske rundt både konserten og oppholdet. Vilkårene er slik at dette er en god avtale for alle parter. Ikke minst publikum, sier Bjørge.

Status quo

Status quo er et latinsk uttrykk som betyr uforandret tilstand. Det er ifølge festivalsjefen lite som tyder at innretningen på musikken er noe annet enn den har vært i snart førti år: ukomplisert og dansbar rock, med et snev av både blues og boogie.

steinkjerfestivalen

Rismelen, Steinkjerfestivalen

Foto: Eivind Aabakken / NRK

–Dette blir nok det største navnet på plakaten, men de kommer neppe til å spille som siste orkester. Eldre herrer vil gjerne være ferdige før midnatt. Men fram til da blir det høy allsang-faktor, sier Bjørge.

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.