Hopp til innhold

Statlige arbeidsplasser kan flyttes til Trøndelag

Samarbeidspartiene på Stortinget vurderer å flytte flere av de 225 stillingene i Landbruksdirektoratet til Trøndelag, ifølge stortingsrepresentanter.

André N. Skjelstad

Venstres Andre N. Skjelstad (t.v) og flere andre stortingsrepresentanter i det borgerlige samarbeidet på Stortinget opplyser at det er aktuelt å flytte deler av Landbruksdirektoratet til Trøndelag. Steinkjer er en av byene som er høyaktuelle.

Foto: Tore Meek, Tore Meek / NTB scanpix

Fredag skal kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner legge fram en plan og ei stortingsmelding om lokalisering av statlige arbeidsplasser.

Venstres representant i kommunalkomiteen, Andre Skjelstad, sier at Steinkjer i Nord-Trøndelag er blant stedene de borgerlige samarbeidspartiene vurderer å flytte stillinger til.

– Steinkjer er med i finalerunden, og vi har ganske stor tro på at dette kan være mulig, sier Skjelstad, til Trønder-Avisa.

Flytter statlige arbeidsplasser

Jan Tore Sanner, portrett

Fredag legger statsråd Jan Tore Sanner fram regjeringas forslag til utflytting av statlige arbeidsplasser.

Foto: Frode Berg / NRK

Landbruksdirektoratet har i dag 194 ansatte i Oslo og 30 i Alta.

Skjelstad påpeker imidlertid at toll- og reindriftsdelene av direktoratet sannsynligvis ikke flyttes, og anslår at det er snakk om 150 til 170 årsverk.

I løpet av uken har de borgerlige samarbeidspartiene presentert flere nyheter om utflytting av statlige arbeidsplasser.

I planen regjeringa legger fram fredag står ifølge avisa at Trøndelag er blant tre alternativer de vurderer å flytte stillingene til.

Positiv

Også Elin Agdestein (H), Frank Jenssen (H) og Lill Harriet Sandaune (Frp) er positive til å flytte stillinger til regionen.

– Trøndelag er et så stort og viktig landbruksområde, og er ikke minst ledende innen nyskaping og nye arbeidsplasser. Det er mange områder hvor man leder an i Trøndelag, og da er det kjempeflott hvis man får denne muligheten. Dette er spennende, sier Sandaune (Frp), stortingsrepresentant fra Malvik.

NTB/NRK