NRK Meny
Normal

Mangler oversikt over risikopasienter

En rekke legekontorer i Trondheim har ikke oversikt over hvem som er risikopasienter i forhold til svineinfluensa.

Vaksine H1N1 - Pandemrix
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

- Det er uheldig. Da er vi ikke sikre på at man prioriterer godt nok i den situasjonen vi er oppe i nå, sier kommuneoverlege Helge Garåsen til NRK Trøndelag.

Vaksine mot svineinfluensa skal i første omgang gis til de mest utsatte pasientene. Og i Trondheim er det altså en rekke legekontorer som mangler en oversikt over hvem dette er.

Årsaken er at man ikke har hatt bruk for en slik oversikt tidligere.

Kaller ikke inn

Dette gjør at kommunen har gått bort fra prinsippet om at folk skal kalles inn til vaksinering.

- Vi regner med at folk som er i riskogrupper vet det og henvender seg på kontoret. Der vil legen eller den som vaksinerer se om personen er i risikogruppen når man slår opp i journalen, så vi regner med at det er godt ivaretatt uansett, sier Garåsen.

Vaksinestart

I dag starter Trondheim kommune vaksinering mot svineinfluensa. Mandag morgen kjørte tre biler ut vaksine til legekontorer i kommunen.

- Jeg synes publikum må være solidariske med de som har størst risiko, det er de som trenger vaksinen mest. Når det foreløpig er knapphet må man la de som er i riskogruppene vaksinere seg først, sier kommuneoverlege Helge Garåsen til NRK.

Massevaksineringa i Trondheim er ventet å komme i gang 16. november.


Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.