NRK Meny
Normal

Starter nytt bakeri i Lierne

Gründer John Helge Inderdal starter nytt bakeri i kommunen, men skaper ikke like mange arbeidsplasser som gamle Lierne bakeri.

John Helge Inderdal

John Helge Inderdal gleder seg til å starte nytt bakeri.

Foto: Håvard Zeiner / NRK

20. mai kom beskjeden om at Orkla Foods legger ned Lierne Bakeri neste sommer, og at 85 ansatte mister jobben. Nå starter Inderdal nytt bakeri på egen tomt.

– Jeg klør etter å sette i gang. Er det noe jeg kan, så er det dette, sier Inderdal til NRK.no.

– Vi vet hva vi går til

Det var Trønder-Avisa som først omtalte at Inderdal starter nytt bakeri. Bygget skal ligge like ved det gamle, og investorene er hans tidligere makkere fra suksesstida i Lierne bakeri.

– Vi vet hva vi går til, hvilke svakheter konkurrentene har, og hva vi bør unngå. Vi har gjort dette før, sier Inderdal til Namdalsavisa.

Inderdal begynner med grunnarbeidet med en gang kommunen gir tillatelse. Det kan bli allerede til høsten.

– Det er viktig for oss å komme i gang så fort som mulig. Vi er klar til å begynne med veg, vann, kloakk og slikt arbeid. Samtidig jobber vi stadig med prosjektering av det tekniske anlegget. Vi sitter ikke bare og venter, sier Inderdal til avisa.

Skaper ikke mange arbeidsplasser

I alt er det snakk om å investere flere titalls millioner i det nye selskapet. Likevel vil bedriften skape betydelig færre arbeidsplasser enn på Lierne bakeri.

– Jeg bygger bakeri, ikke arbeidsplasser. Det nye selskapet vil bli veldig automatisk, så det blir nok ikke redningen for Lierne, sier Inderdal til NRK.no.