Stadion i Vuku under vann

– Det er jo litt trist, for det skulle jo egentlig vært fotballkamper her i morgen. Det ser ikke ut som det blir det, nei.

Vuku stadion i Verdal under vann

Det blir neppe kamper her i helga.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Odd Helge Roksvaag i Vuku IL står og ser på at hele idrettsanlegget er lagt under vann som følge av ekstremværet «Roar», men er glad idrettshallen er berga. Verdalselva har gått over sine bredder.

Matta holder

– Jeg er glad hallen ligger såpass høyt, og at det ble stilt strenge krav når hallen ble bygd. Det ville vært veldig trist om vi fikk vann inn i hallen, sier Roksvaag.

Selv om stadion er totalt oversvømt, tror ikke Roksvaag dette ødelegger gressmatta.

– Den bli nok bra senere i sesongen, for gressmatta tar ikke så stor skade av vannet. Men i helga blir det vanskelig.

Flom Vuku

Her blir det ryddejobb for dugnadsgjengen.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Søppel flyter

– Men det blir mye søppel, så det er mye å rydde. For alt søplet samles i enden av banen. Det er mye plastikk og pappbeger som føres med elva, så vi må vel ha dugnad, sier Roksvaag.

– Cornerflaggene fløt rundt her, men vi får satt opp dem igjen. Så at det blir fotball igjen her utpå høsten, det er sikkert.

Må ha båt

Men hva med klubbhuset, det ligger midt i innsjøen?

– For å komme dit må vi ha båt, og det har vi ikke i Vuku. Vi er ikke vant til slike forhold. Så hvordan det er der, vet vi ikke. Det ser litt farlig ut, for vannet går helt opp til bordkledningen. Men vi håper det har gått bra, sier Roksvaag.

Hva med bilen din?

– Vi var her i går kveld og så kampen mellom Rosenborg og Dnipro på storskjerm, og da vi kom ut av hallen hadde vannmassene oversvømt veien til hallen. Så da må bilen stå igjen der til elva går ned.

Roksvaag bor lenger opp i dalen, og fikk i dag skyss med traktor. Veien er oversvømt flere steder, og opp til Helgådalen er veien stengt på grunn av flom.