Hjerteavdelingen ved St. Olav flytter

Det nye Akutt-Hjerte-Lunge-senteret blir en av verdens mest moderne.

Video

De nye laboratorene har topp moderne utstyr og er lang større enn de gamle.

Forandringen for de ansatte ved hjerteavdelingen ved St.Olavs hospital blir stor når de nå kommer seg på plass i de nye lokalene på Øya. I det splitter nye Akutt-Hjerte-Lunge-senter blir det slutt på trange korridorer og flermannsrom.

- Å flytte fra en arbeidsplass man har hatt i mange år er alltid forbundet med litt vemod. Men dette er først og fremst en gledens dag. Vi har gledet oss lenge til å komme inn i de nye lokalene, sier klinikksjef Rune Wiseth.

Stor forandring

Klinikksjef Rune Wiseth

Klinkksjef Rune Wiseth tror pasientene vil få det langt bedre på den nye avdelingen.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Klinikksjefen startet sin medisinske karriere i Høyblokka på 70-tallet. Han tror det blir en helt ny hverdag i de nye lokalene.

- På den gamle sengeposten hadde vi fem toaletter på 35 sengeplasser. Når vi kommer på plass i det nye huset får alle pasientene enerom med toalett på hvert rom, sier Wiseth.

Men først må stabler med pappesker, utstyr og 320 helsearbeidere komme seg på plass i den nye avdelingen.

Topp moderne

I tilegg til nye lokaler får også hjerteavdelingen mye nytt utstyr når de nå flytter. Laboratoriene er dobbelt så store med det mest moderne utstyret som finnes i verden. I tillegg vil sykehuset kunne gi akuttpasienter, som kommer med helikopter, raskere behandling. Landsplass for helikopter er plassert på taket.

- Jeg tror vi skal få til mye med godt utstyr og gode fagfolk. Vi har en fantastisk mulighet til å gi bedre behandling enn tidligere. Vi gleder oss veldig, sier Wiseth.

Hjerteavdelingen flytter

Store mengder papir og utstyr må flyttes over til den nye avdelingen før de ansatte er 'skikkelig' på plass.

Foto: Erland Knutsen / NRK