Hopp til innhold

Anmelder tyveri fra pasient i koma

Ledelsen ved St. Olavs hospital beklager sterkt at en pasient som ligger i koma ved hjerteavdelingen kan være utsatt for tyveri. De anmelder nå saken til politiet.

Inngangen til akuttmottaket på St. Olavs Hospital

Ledelsen ved St. Olavs hospital beklager sterkt at en alvorlig syk pasient kan være utsatt for tyveri fra rommet sitt mens han ligger i koma og er under døgnkontinuerlig overvåking.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

– Vi i ledelsen ved avdelingen har snakket med pårørende i dag, og beklaget sterkt det som har skjedd. Vi har ansvar for å ta vare på pasientenes verdigjenstander, så dette synes vi er forferdelig leit. Det sier klinikksjef ved hjertemedisinsk avdeling på St. Olav, Rune Wiseth.

Oppdaget tyveriet tirsdag

Familien til mannen fortviler over tyveriet. Datteren, Siri Beate Krogstad, valgte i helgen å fortelle om tyveriet på Facebook. Hun skriver at verdisakene lå i en konvolutt i skuffen hans på rommet, og det var tirsdag de oppdaget at smykkene var borte.

– Det som hun har skrevet på Facebook medfører riktighet. Verdisakene er forsvunnet. Det har blitt lett her i avdelingen og vi vet nøyaktig hvilke undersøkelser pasienten har vært igjennom. Men verdisakene har vi ikke funnet, og kan derfor ikke utelukke at det rett og slett har skjedd et tyveri, sier Wiseth.

Stor affeksjonsverdi

Etter møtet med de pårørende i dag ble direktør Nils Kvernmo varslet om saken, og det er allerede bestemt at forholdet blir politianmeldt. Flere smykker er forsvunnet, blant annet gifteringen.

– Verdiene i kroner og øre er en ting, men affeksjonsverdien er enda viktigere noe vi har uttrykt stor forståelse for.

Klinikksjef Rune Wiseth

Klinikksjef Rune Wiseth orienterer de ansatte på enheten om politianmeldelsen i morgen.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Klinikksjef Rune Wiseth forteller at det av og til forsvinner eller blir gjenglemt verdigjenstander ved flytting av pasienter og ved undersøkelser, men i denne saken vet de at det ikke har skjedd.

– Vi kan ikke slå oss til ro med den type forklaring denne gangen. Pasienten ligger på et overvåkingsrom, der ingen andre pasienter eller pårørende har tilgang. Denne pasienten er under intensiv behandling og det er alltid ansatte til stede.

Møte med ansatte i morgen

– Betyr det at noen av sykehusets egne ansatte kan stå bak tyveriet?

– Alle muligheter må være åpne. I utgangspunktet vil det være rart og vanskelig å tro at andre enn ansatte ved sykehuset og pasientens egne pårørende har vært i rommet. Så derfor kan vi ikke utelukke noen ting, sier Wiseth.

Normalt skal også verdisaker legges i safen som er i rommet. Hvorfor det ikke har skjedd denne gangen kan ikke klinikksjefen redegjøre for. Men det blir kalt inn til møte om saken med de ansatte på avdelingen i morgen.

– Jeg har aldri tidligere opplevd noe sånt som dette, som har gitt grunn til politianmeldelse. Ansatte ved den aktuelle enheten blir kalt inn til et møte i morgen, der vi orienterer om at saken er anmeldt.

Klinikksjef Rune Wiseth har et lite håp om at smykkene skal komme til rette.