Hopp til innhold

Sprint-Fredrik er klar for ungdoms-OL

Fredrik Øvereng (16) fra Overhalla er landets raskeste på 200 meter i sin årsklasse. Med 22,42 som personlig rekord reiser han nå til ungdoms-OL i friidrett i Georgia denne uka.

Kåre Skarland og Fredrik Øvereng

Trener Kåre Skarland har stor tro på sprinteren Fredrik Øvereng som reiser til ungdoms-OL i Georgia denne uka.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Fredrik Øvereng er sammen med Thea Leirfall Bremset fra Stjørdal (høyde) og Kristian Skage Nordlund fra Namsskogan (800 meter) de trønderske representantene under ungdomsmesterskapet. Her får de møte jevngamle utøvere fra hele verden.

Vil gå videre

– Jeg gleder meg veldig, men vet ikke noe om nivået blant de andre deltakerne. Men målet mitt er å sette ny rekord og gå videre i mesterskapet, sier Fredrik Øvereng til NRK.

16-åringen har allerede debutert blant seniorene i NM, og har store ambisjoner på friidrettsbanen.

– Målet mitt er å få representere Norge i et internasjonalt mesterskap som senior, og ikke bare bli best her i landet, sier han ganske ubeskjedent.

Uvanlig talent

Kåre Skarland har vært friidrettstrener i flere tiår, og har ikke sett maken til sprinttalent.

– Vi har jobbet sammen i fire år, og han har tatt store steg i det siste. Jeg har aldri sett noen som har hatt de sammen forutsetningene som Fredrik. Han kan bli så god som han bare vil, hvis han gjør de riktige valgene. Men da må forholdene legges til rette både fra oss trenere, klubben og kommunen, mener Skarland.

Godt miljø

Fredrik Øvereng

Fredrik Øvereng er landets raskeste 16-åring på 200 meter med en personlig rekord på 22,42.

Foto: Espen Sandmo/NRK

De siste årene har det kommet fra stadig flere talentfulle unge friidrettsutøvere fra Nord-Trøndelag. Og Fredrik Øvereng skryter av miljøet i Overhalla spesielt.

– Jeg gleder meg til å gå på hver eneste trening, og vi har flinke trenere. Tidligere drev jeg også med andre idretter, men nå er det bare friidrett som gjelder, sier 16-åringen.