Sprengning ødela låvetak

Ingen ble skadd, men en bil og en låve er skadd etter sprengninger på Byneset i Trondheim i dag .

Et firma skulle rydde grunnen før oppføring av en driftsbygning for gris på Rye, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Sprengningene førte til at kjempestore steiner ble kastet opptil 100 meter av gårde. Både en låve og flere biler ble rammet.
Politiet fikk melding om eksplosjonen klokken 12.47. Uhellet skjedde da et sprengningsfirma skulle rydde grunnen for et nytt grisefjøs på en gård på Rye som ligger på .

Ingen skadd

- Det har vært en stor eksplosjon, og store steiner ble kastet gjennom luften. Bilene til firmaet er påført skader, og et låvetak er skadd. Ingen personer kom til skade, sier operasjonsleder Morten Stene i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Øyenvitner sier til Adresseavisen at det haglet stein. En bil ble truffet av en stein anslått av naboer til å veie 500 kilo.

- Steinene ble kastet opptil 100 meter fra selve eksplosjonsstedet. Veien var stengt av før sprengningen begynte, sier Stene.

Firmaet beklager

Hvorfor det gikk galt er ikke klarlagt, men en av sprengningsselskapets biler og taket på en låve er skadd av steiner.

Det var Koren Sprengningsservice som stod bak sprengningen. Daglig leder, Leif Koren, beklager det som har skjedd.

- Det er ikke artig når slikt hender. Heldigvis skjer det svært sjelden, og vi har vært forskånet, sier Koren til NRK.

Han antyder at firmaet brukte rundt to tonn dynamitt i sprengningen. Ifølge Koren lå salva der den skulle, men både små og store steiner fløy gjennom lufta etterpå og skadet firmabilen og fjøset. Det siste lover han at firmaet skal få orden på raskt.

- Vi vil fikse taket slik at det blir fint, lover Koren.

Politiet etterforsker saken og Arbeidstilsynet er varslet.