NRK Meny
Normal

Sportsheltene dominerer forslagskassa

Det er liten tvil om hva folk flest i Trøndelag er opptatt av. Navn som forbindes med sport er heftig representert blant forslagene til Årets trønder.

Nils Arne Eggen, Marit Bjørgen og Roar Strand

Nils Arne Eggen, Marit Bjørgen og Roar Strand er populære blant forslagsinnsenderne til Årets trønder.

Foto: Montasje NRK / Scanpix

Mediehusene NRK Trøndelag og Adresseavisen har bedt om din hjelp til å finne verdige kandidater til Årets trønder 2010.

Så langt har nesten 1200 folk sendt inn sitt forslag. Over 200 kandidater ligger nå i forslagskassa, og mange mener at vinneren bør være en idrettsutøver.

RBK-veteraner er populære

40-åringen Roar Strand har vært et ikon i norsk fotball i flere tiår, og nå mener mange at veteranen bør hedres i sin siste sesong for Rosenborg.

"Han er en bauta i RBK og norsk fotball, som har utvist kunnskap, klokskap, ærlighet og lagmoral. Disse "fair-play"-verdiene henger høyt, og han har vist dette år på år", er det en som skriver i sin begrunnelse.

Men Strand får hardt konkurranse fra en annen RBK-veteran. Nils Arne Eggen er også inne i sitt siste år for Rosenborg, og treneren er godt likt av forslagsinnsenderne.

"Et herlig comeback!", mener en som er fornøyd med at Rosenborg i år tok sitt 22. seriemesterskap. Selv om klubben ligger sist i sin gruppe i Europaligaen, skriver en annen at Eggen bør bli vurdert fordi han representerer regionen vår på en god måte.

"Han gjør trøndere kjent både i Norge og langt ut over landegrensen".

Bjørgen knuser Northug

Skikongen Petter Northug er for tiden ute av form, og må se seg forbigått av Marit Bjørgen så langt i forslagskassa.

Bjørgen gjorde rent bord i helga, og har hatt en strålende start på sesongen, noe som gjør at mange mener at nettopp hun fortjener å bli blant de fem som skal kjempe om hederstittelen Årets trønder.

Andre som blir nevnt er Markus Henriksen, RBK-talentet som har tatt fotball-Norge med storm denne sesongen, og Per Joar Hansen som var sjokkerende nær å ta nyopprykkede Ranheim opp i eliteserien.

Stenger forslagskassa på onsdag

Tiden begynner å renne ut, og onsdag 1. desember stenges muligheten for å foreslå din favoritt. Kort tid etter møtes juryen for å finne fem personer blant forslagene som til slutt blir kandidater til Årets trønder.

Disse fem kan publikum stemme på fram til redaktørene i mediehusene og juryen presenterer den endelige vinneren 7. januar.

Følg gjerne Årets trønder på Facebook og Twitter.