Hopp til innhold

Spesialenheten kobles inn i Melhus-drapet

Spesialenheten for politisaker skal vurdere om politiet i Melhus gjorde en god nok jobb i forkant av drapet på en kvinne i tjueåra. Kvinnen var i kontakt med politiet allerede i august.

Marit Fostervold og Torkjel Rendal

Konstituert politimester ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Marit Fostervold, sier saken opp til drapstidspunktet skal gås gjennom.

Foto: NRK

Hun ble funnet død mandag kveld, og kort tid etter ble hennes ektemann pågrepet og siktet i saken. Paret, som opprinnelig kommer fra Afghanistan, bodde ikke på samme adresse. De har et felles barn på to år, som var sammen med faren da han ble pågrepet.

Kvinnen skal ha ønsket skilsmisse fra sin mann, og hadde tidligere vært i kontakt med politiet fordi hun har følt seg truet av ektemannen. I forbindelse med disse truslene ble hun utstyrt med en voldsalarm fra i slutten av august.

Mandag leverte hun en anmeldelse på mannen sin for trusler, sier konstituert politimester ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Marit Fostervold.

Oversender sakens dokumenter til Spesialenheten

Drap Melhus

Obduksjonen av den avdøde på tirsdag vil kunne si mer om dødsårsaken.

Foto: NRK

Anmeldelsen ble innlevert ved Melhus lensmannskontor. Kvinnen fikk tilbud om opphold ved et krisesenter, men takket nei til det.

Fostervold sier de nå skal gå gjennom hva som har skjedd i forkant av drapet.

– Vi skal se på hvor mye vi har gjort ved tidligere anledning. Vi skal oversende de dokumentene vi har i denne saken, fra før drapstidspunktet, til Spesialenheten for politisaker for videre undersøkelse og orientering. Vi vil etterhvert få en tilbakemelding fra de om vi har gjort en god nok jobb eller ikke.

– Det blir mange avhør

Krimteknikere

– Det pågår mange tekniske undersøkelser, blant annet på åstedet og i siktedes leilighet og bil, sier etterforskningleder Anders Sund-Eidem.

Foto: Morten Andersen / NRK

Etterforskningsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Anders Sunde-Eidem, sier de nå etablerer en etterforskningsorganisasjon som skal jobbe med drapssaken fremover.

– Det vil bli mange avhør. Avdøde tilhørte en nokså stor famile og vi vil avhøre søsknene og andre familiemedlemmer - i tillegg til venner, naboer og andre som kan vite noe om saken.

Den siktede ektemannen skal avhøres tirsdag ettermiddag, etter at han ikke ønsket å forklare seg natt til tirsdag.

– Kvinnen obduseres tirsdag formiddag. Dette vil gi oss nærmere opplysninger om selve drapshandlingen. Siktede vil få sin psykiske tilstand vurdert av psykiater før han avhøres. Planen er at han fremstilles for varetektsfengsling onsdag, sier påtaleansvarlig Kornelia Lykke.

Politiet har foreløpig ikke funnet noe drapsvåpen.

LES: – Innbyggerne er rystet og sjokkert

Politiet til stede på åstedet tirsdag morgen
Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Siste fra Trøndelag

Alf Skille

Ukas siste Midtnytt er ved Alf Skille

Ukas siste Midtnytt er ved Alf Skille