Spelet er avlyst på nettsidene til kystteateret

På nettsidene til kystteateret "Trua og saltet" står det at spelet i 2015 er avlyst. Men det er full forvirring om hvorvidt dette er tilfelle.

Trua og saltet

Dramatikken i ungdomslaget Heimdal går nå dramatikken i strandscenen i Garstadvågen i Vikna en høy gang.

Foto: Kaja Kristin Ness

I går kveld avlyste nyvalgt styreleder i ungdomslaget Heimdal i Vikna, Lise Juul Mortensen, kystspelet "Trua og saltet" for i år.

Dermed sa hun det samme som nettsidene til teateret fortsatt kunngjør: Det blir ikke spel i år. Dette har Juul Mortensen i løpet av det siste døgnet gått tilbake på.

Avlyst var ikke avlyst

Etter et styremøte som varte lenge, kunne styret rundt klokka 01 natt til tirsdag sende ut ei pressemelding der de sier at det jobbes mot endelig avklaring om hvorvidt spelet 2015 likevel kan gjennomføres.

I dag bekrefter styreleder Juul Mortensen til NRK, at hun avlyste spelet i går kveld, før styret hadde holdt sitt møte, men at man i løpet av møtet valgte å la det holdes åpent noen dager om det vil være mulig å få til spel likevel.

Da NRK opplyste henne om at spelet er avlyst på teaterets nettside, var det tydelig at dette kjente ikke styrelederen til.

Teaterstykket Trua og saltet

Slik så fronten på nettsidene til kystteateret 'Trua og saltet' ut tirsdag ettermiddag.

Foto: Teateret Trua og saltet

Spennende uke

Hva som nå skjer, er høyst usikkert. Aktører har bundet opp sommeren med en plan om å sette opp kystteater i Garstadvågen. Frivillige og dugnadsgjenger skal organiseres.

Men hvor mye som er igjen av frivilligheten, all den tid en ulmende personkonflikt nå ser ut til å ha eksplodert i ungdomslaget og er i ferd med å rive laget i filler, er høyst usikkert.

Gaute Horseng, ildsjelen og sentrum for personkonflikten, virker ikke å være nådig mot sine motstandere som har vippa han av pinnen i ungdomslaget.

Horseng har tydelig sine medspillere, en hel stab av spelansvarlige og teaterinteresserte som så langt har tatt sin hatt og gått, i solidaritet med spelgründeren.

De har etterlatt ungdomslaget med et storstilt utendørsteater, et arrangement de pr. i dag sannsynligvis ikke har kompetente folk til å overta arrangementet av.

Det kan bety at laget etter et avlyst spel sitter igjen med ei betydelig regning til inngåtte kontrakter.

Bare den neste uka vil vise hvilken vei det bærer med kystens teater i Vikna.